Clicky

 Slachtoffer schietpartij Zwijndrecht voor groot gedeelte verlamd

Slachtoffer schietpartij Zwijndrecht voor groot gedeelte verlamd
22-05-2023 16:31 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 19:05 uur] De vrouw die de schietpartij van 21 januari bij een winkelcentrum in Zwijndrecht overleefde, is voor een groot gedeelte verlamd. Dat bleek maandag bij de start van de strafzaak tegen haar ex-vriend Minh V. (49). Hij was niet bij de eerste inleidende zitting in Rotterdam aanwezig.

"Naar het zich nu laat aanzien zal zij mogelijk nooit meer kunnen lopen en blijft zij dus rolstoelgebonden", zei haar advocaat Sébas Diekstra na afloop. Bij de schietpartij werd de 66-jarige moeder van de vrouw doodgeschoten.

De rechtbankvoorzitter sprak bij aanvang van de eerste inleidende zitting van "een zeer ernstige zaak". Hij condoleerde de nabestaanden met hun verlies en wenste ze veel sterkte om het verlies van hun dierbare te kunnen dragen.

De dochters van de doodgeschoten moeder worden bijgestaan door de organisatie Namens de Familie. "Familie van de doodgeschoten Michel is content met de zwaarste aanklachten van het OM: moord en poging tot moord. Gezien de karrevracht aan bewijsmiddelen, zoals opgesomd door de officier van justitie, lijdt dat volgens de nabestaanden ook geen twijfel", zegt een woordvoerder van Namens de Familie. "Ze hopen daarmee ook op de hoogst mogelijke straf in ons land, levenslang."

De verdachte zit in voorarrest in afwachting van een verblijf van zeven weken in het Pieter Baan Centrum. Zijn advocaat Karsten Verkaart zegt dat V. zich voortdurend bezighoudt met de vraag hoe het met zijn ex-vriendin gaat. "Het moge duidelijk zijn dat hij het verschrikkelijk vindt hoe het met haar gaat en dat hij dit absoluut niet heeft gewild. Hij hoopt daadwerkelijk dat ze zoveel als mogelijk herstelt."

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats