Clicky


 


Nog meer stakingen bij verffabrieken PPG

Nog meer stakingen bij verffabrieken PPG
22-05-2023 14:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De stakingen bij verfmaker PPG Coatings gaan hun tweede week in. En het worden er alleen maar meer. Lag het werk al enkele dagen stil in Tiel en Uithoorn, sinds maandagmorgen staken werknemers in Den Bosch en Meppel. Daar komen deze week zeker honderd medewerkers van de Amsterdamse fabriek bij.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: "De olievlek wordt steeds groter. Overal bij PPG staan mensen klaar om in actie te komen voor een cao met een goede loonsverhoging. De directie mag zich inmiddels echt zorgen gaan maken, want we zijn hard op weg naar een landelijke staking."

Hele productie ligt stil

In Den Bosch ligt bij PPG (Brander) sinds vanmorgen de hele productie stil van de sier- en spuitpleisters die ze daar maken. Dat blijft zo tot zeker donderdag. Daarnaast staken de mensen die vanuit PPG Hoogeveen gedetacheerd zijn bij vrachtwagenfabriek Scania in Meppel. Zij maken autolakken voor de trucks.

Impact is groot

In Den Bosch werken 25 mensen, bij Scania een handjevol. Maar de impact van deze stakingen zijn groot, zegt De Vries: "Het gaat in deze gevallen niet om grote aantallen mensen, maar zij zorgen er wel voor dat het productieproces plat ligt."

Kwestie van tijd in Tiel en Uithoorn

In Tiel en Uithoorn wordt inmiddels weer gewerkt, nadat daar drie respectievelijk twee dagen is gestaakt. De Vries: "Maar het is een kwestie van tijd voor de werknemers het werk weer neerleggen. En dan voor langere tijd."

14,3 procent en meestijgen met prijzen

De FNV wil een goede cao afspreken voor de in totaal 1.100 mensen bij PPG Coatings. Daarin moeten de salarissen dit jaar een flink stuk omhoog: met 14,3 procent (per 1 januari 2023). Verder eist de vakbond dat de lonen meestijgen met prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). De verffabrikant biedt echter niet meer dan 7 procent erbij.

Wereldwijd goed voor 17,7 miljard

PPG Coatings Nederland is onderdeel van het wereldwijde concern PPG Industries. Dat was vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats