Clicky


 


Volvo ontvangt record bestelling voor maar liefst 1.000 elektrische trucks

Volvo ontvangt record bestelling voor maar liefst 1.000 elektrische trucks
22-05-2023 10:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - Volvo Trucks heeft een intentieverklaring getekend om tussen nu en 2030 1.000 elektrische trucks te leveren aan Holcim, een van 's werelds grootste leveranciers van bouwoplossingen. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-vrachtwagens en de eerste 130 vrachtwagens zullen in 2023 en 2024 worden geleverd.

Holcim is een wereldwijde fabrikant van bouwoplossingen, met het hoofdkantoor in Zwitserland. Het bedrijf en zijn aannemers zijn met Volvo Trucks overeengekomen om tussen nu en 2030 1.000 elektrische Volvo-trucks in te zetten voor de vestigingen van Holcim in Europa.

De eerste 130 elektrische Volvo FH- en Volvo FM-trucks zullen in het vierde kwartaal van 2023 en in heel 2024 worden geleverd aan markten als Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het VK.

De overeenkomst is het resultaat van een bredere samenwerking tussen Holcim en de Volvo Group.

“Langdurige samenwerking en een sterk engagement om echt een verschil te maken, zijn essentieel om grote CO2-reducties te realiseren. Ik ben erg trots op de samenwerking die we met Holcim hebben ontwikkeld en op de resultaten die we samen behalen”, zegt Martin Lundstedt, President & CEO Volvo Group.

Door 1.000 bestaande Volvo FH-dieseltrucks te vervangen door Volvo FH Electric-trucks die groene stroom gebruiken op een normale route, kan jaarlijks tot 50.000 ton CO2 worden bespaard.

Beide bedrijven zetten zich in voor het Science-based targets-initiatief, dat ambitieuze klimaatactie in de particuliere sector stimuleert, en beiden zijn ook stichtende leden van First Movers Coalition (FMC).

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions