Clicky


Honderden jerrycans met vermoedelijk drugsafval in Achtmaal

Honderden jerrycans met vermoedelijk drugsafval in Achtmaal
22-05-2023 10:33 | Misdaad | auteur ANP

ACHTMAAL - [update 15:45 uur] In het Noord-Brabantse Achtmaal aan de Roosendaalsebaan heeft de politie 381 jerrycans gevonden, met in verschillende jerrycans vermoedelijk drugsafval. Een groot deel van de jerrycans van 20 liter was leeg, of bevatte restanten van chemicaliën. Eerder sprak een woordvoerder van de politie van vermoedelijk 6000 liter aan chemicaliën, maar dat valt lager uit.

De politie maakte zich zorgen over de verontreiniging van de bodem en het oppervlaktewater omdat een aantal jerrycans heeft gelekt. Maar omdat veel jerrycans leeg waren valt ook de schade mee. Daardoor zal het opruimen van de dumping minder moeite kosten, verwacht de woordvoerder. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het afval op.

De jerrycans werden bij een bos gedumpt. Een krantenbezorger maakte er vroeg op de maandagochtend melding van. De jerrycans lagen in een berm en twee sloten, waarvan er een droog ligt. Er is nog niemand aangehouden. Getuigen worden gevraagd zich te melden.

Volgens de politie is dit de 31e dumping van drugsafval in de eenheid Zeeland-West-Brabant dit jaar. Vorig jaar werden in dit gebied 21 dumpingen ontdekt.