Clicky

 
Transport Online - Transportbedrijf Beets kiest bewust voor DAF XF105 trekkers

Transportbedrijf Beets kiest bewust voor DAF XF105 trekkers

Transportbedrijf Beets kiest bewust voor DAF XF105 trekkers
01-03-2011 09:25 | DAF | auteur de redactie
Deels ter vervanging en deels als uitbreiding op het bestaande wagenpark, heeft Transportbedrijf Beets in Wijdewormer gekozen voor een zestal nieuwe DAF XF105.410 Super Space Cab trekkers. Uitgevoerd met een schone Euro-5 dieselmotor van 410 pk in combinatie met een ZF-automatische schakelende versnellingsbak.

Ieder van deze voertuigen is voorzien van alle comfort voor de chauffeur. Verder kunnen ze door de technische uitrusting ingezet worden voor alle voorkomende werkzaamheden, waaronder het lossen van bulk-silo-opleggers. Deze levering vond plaats via verkoopadviseur Onno Terpstra van Truckland Noord Holland vestiging Zaandam.

"Dit zijn de eerste Super Space Cabs die bij ons gaan rijden. Enige tijd geleden maakten wij al de totale overstap naar DAF en dit is voor het eerst dat wij voor de allergrootste cabinevariant kiezen", licht Aldo Beets de aankoop toe. Samen met zijn zus Mary Rijke-Beets vormt hij de directie van het bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het transport van hout, bulk- en stukgoederen.

"Daarnaast verrichten wij hier opslag, maar ook de handling en overslag van bulkgoederen", vult hij aan. Bij het inmiddels meer dan 75 jaar bestaande familiebedrijf, rijden na deze ingebruikname precies zevenentwintig trekkers.


"Allemaal DAF's, omdat dit voor ons de beste auto's zijn! Zeker wanneer je kijkt naar onderhoud, het model, de advisering en service van de dealer én de manier waarop wij onze voertuigen inzetten. Het zijn trekkers met de juiste uitstraling, veel ruimte en comfort voor de chauffeur én goede prestaties tegen een realistische prijs. Daarbij komt dat wij via Truckland ook altijd een prima advies krijgen wanneer wij weer voor de invulling van een nieuwe order komen te staan. Tevens staan zij onze technici bij waar het gaat om ondersteuning voor het onderhoud dat wij hier zelf doen. Voor de meer complexe zaken of onderhoud dat onder garantie valt, gaan wij naar de dealer."De keus voor de Euro5 dieselmotoren sluit goed aan bij het Milieu Bewust Ondernemen van de vervoerder, maar biedt ook voor de buitenlandse kilometers meer voordeel, omdat schonere auto’s minder zwaar belast worden in bijvoorbeeld de Duitse Maut. Naast de genoemde trekkers telt Beets ook 35 bulk-silowagens (voor niet-gevaarlijke stoffen), 25 tautliners, 5 containerchassis' en nog wat ander getrokken materieel, waardoor het totaal op 73 komt. Met name voor het laden en lossen van de bulk-silowagens is aan de rechterkant van het trekkerchassis een krachtige compressor geplaatst, waardoor de complete brandstoftank naar de linkerkant verhuisde.

In verband met het internationale karakter van de meeste ritten, zijn de bandenmaat en de eindreductie in de achteras aangepast om op die manier het werk nog zuiniger te verrichten.

"Verder zijn in de cabines tal van zaken voor de chauffeur aangebracht; van een standairco, tot een magnetron maar ook een koelkast maakt dat zij ook op stop- en rustplaatsen in hun eigen onderhoud kunnen voorzien", legt Aldo Beets uit. Samen met zijn zus Mary behoort hij tot de derde generatie en leidt het bedrijf sinds 2006.

"Het is een prachtig bedrijf, dat wij van vader Piet en moeder Marjan hebben overgenomen. Met onze veertig gemotiveerde en geschoolde medewerkers staan wij iedere dag paraat voor onze klanten om het werk uit te voeren. In dat kader hebben wij de laatste jaren onze opslagcapaciteit vergroot naar 12.000 vierkante meter. Een deel daarvan dient voor op- en overslag, maar wij kunnen hier ook de nodige VAL (Value Added Logistics) activiteiten voor onze relaties verrichten. Daarmee zijn wij helemaal klaar voor de toekomst. Wij beschikken ook over ISO 9001-2008 certificering, het Certificaat Diervoedertransport op basis van de GMP-regeling voor de diervoedersector en sinds vorig jaar hebben wij ook SQAS", besluit Aldo Beets.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats