Clicky


Taxichauffeur: achtervolging Harry en Meghan beetje overdreven

Taxichauffeur: achtervolging Harry en Meghan beetje overdreven
18-05-2023 12:21 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - De "bijna catastrofale autoachtervolging" van Harry en Meghan in New York afgelopen dinsdag, viel volgens de taxichauffeur die de twee vervoerde wel mee. Sukhcharn Singh zegt tegen Amerikaanse media dat het allemaal een beetje overdreven werd door de Britse prins en zijn vrouw.

Nadat Meghan dinsdag bij een awardshow een prijs in ontvangst had genomen, zouden zij, haar moeder Doria Ragland en prins Harry tijdens een taxirit lang achtervolgd zijn door paparazzi. "Ze waren nerveus. Zijn vrouw keek angstig en Harry was nerveus", herinnert de taxichauffeur zich.

"Ik vind het een beetje overdreven, mensen moeten er niet te veel van gaan denken", zegt Singh over de vermeende "meedogenloze achtervolging" waar een woordvoerder van Harry het eerder over had. "New York is de veiligste plek om te zijn", vindt de chauffeur. "Er zijn overal politiebureaus en er staan agenten op elke hoek van de straat, dus er is geen reden om bang te zijn in New York."

De politie van New York, die het beveiligingsteam van Harry en Meghan assisteerde, sprak van een "uitdagende" rit door de stad waarbij de prins en zijn vrouw "zonder botsingen of verwondingen" op de plek van hun bestemming aankwamen. De burgemeester van New York, Eric Adams, noemde het tijdens een persconferentie "roekeloos en onverantwoordelijk" dat fotografen de achtervolging in hadden gezet op de Britse prins en zijn echtgenote.