Clicky


Formule 1-weekend in Italië afgelast wegens noodweer

Formule 1-weekend in Italië afgelast wegens noodweer [+foto's]
17-05-2023 13:31 | Sport | auteur ANP

IMOLA - [update 13:49 uur] De Grote Prijs van Emilia-Romagna die komend weekend in Italië verreden zou worden, is afgelast. De regio waar de Formule 1-race plaatsvindt kampt met hevige overstromingen en aardverschuivingen, veroorzaakt door dagen van extreme regenval.

"De beslissing is genomen omdat het niet mogelijk is om het evenement op veilige wijze te laten plaatsvinden voor onze fans, de teams en ons personeel", aldus de Formule 1 in een verklaring. "Het is niet te verantwoorden om de druk op de lokale autoriteiten en hulpdiensten verder op te voeren in deze moeilijke tijd."

Een deel van het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola, dat naast de rivier de Santerno ligt, is inmiddels overstroomd door de buiten de oevers getreden rivier. Ook staan verschillende wegen en parkeerplaatsen rondom het circuit onder water.

"De Formule 1-community leeft mee met de mensen die zijn getroffen door de gebeurtenissen. We willen dat de aandacht uitgaat naar de hulpdiensten, om diegenen die het nodig hebben te kunnen helpen", valt er te lezen in de verklaring.

Minister van Transport Matteo Salvini riep eerder op woensdag al op het raceweekend te schrappen.

Dinsdag werd de F1-paddock van het circuit, waar werd opgebouwd voor het raceweekend, uit voorzorg geëvacueerd omdat er water in stond. Er werden dit weekend meer dan 120.000 fans verwacht. Woensdag is personeel gevraagd niet naar het circuit in Imola te komen.

De Grote Prijs van Emilia-Romagna is een van de twee races in Italië in de koningsklasse van de autosport. In september is de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza.

De eerstvolgende Grote Prijs is op zondag 28 mei. Dan staat er in Monaco een race op het programma.