Clicky


 


FNV en CNV eisen ook knappe salarisverhoging bij papierfabriek Smurfit Kappa Parenco

FNV en CNV eisen ook knappe salarisverhoging bij papierfabriek Smurfit Kappa Parenco
17-05-2023 11:25 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Vakbonden FNV en CNV hebben vandaag opnieuw een ultimatum gestuurd naar een grote producent in Nederland: Smurfit Kappa Parenco in Renkum. De directie van de papierfabriek krijgt tot maandag 22 mei 18.00 uur om betere afspraken te maken over de salarissen van de werknemers. Doet zij dit niet dan gaan de medewerkers actievoeren.

Dino Djulbic, bestuurder FNV Procesindustrie: "Het is heel simpel: de lonen moeten hier een stuk omhoog. En dat kan ook best, het bedrijf heeft afgelopen jaar genoeg winst gemaakt."

Volgens hem zijn de werknemers teleurgesteld over het laatste aanbod van de directie. Die komt neer op een loonsverhoging van 7,5 procent structureel per 1 april 2023. Verder een eenmalige uitkering van 1,9 procent van het salaris.

Djulbic: "Onaanvaardbaar want veel te weinig. De medewerkers hebben deze voorstellen unaniem afgewezen en zijn bereid om actie te voeren."

De FNV eist namens de werknemers een eenjarige cao, per 1 april dit jaar. Daarin moeten de lonen omhoog met 14,3 procent. Ook wil de vakbond automatische prijscompensatie (APC), waardoor de salarissen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels.

Daarnaast een betere RVU-regeling (Regeling vervroegde uittreding), waardoor oudere werknemers drie jaar eerder kunnen stoppen met werken, en aanvulling van het geboorte- en ouderschapsverlof naar 100 procent van het loon.

Bij Smurfit Kappa Parenco werken zo’n 270 mensen. Zij maken grafisch papier en verpakkingspapier.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats