Clicky


 


26 november wordt UN World Sustainable Transport Day

26 november wordt UN World Sustainable Transport Day
17-05-2023 10:08 | Klimaat | auteur Redactie

GENEVE - De Algemene Vergadering van de VN heeft gisteren, dinsdag 16 mei, een resolutie aangenomen om een ​​speciale wereldwijde dag voor duurzaam vervoer in te stellen. Vanaf dit jaar staat 26 november in het teken van UN World Sustainable Transport Day.

De Algemene Vergadering van de VN, het belangrijkste beleidsorgaan van de Verenigde Naties, heeft tijdens haar 77e zitting de resolutie aangenomen om een ​​VN-dag voor duurzaam vervoer uit te roepen. De resolutie, ingediend door de regering van Turkmenistan, volgt op het oorspronkelijke voorstel van de IRU en haar presidentiële uitvoerende macht om een ​​speciale Wereldtransportdag te houden.

Asli Çalik, IRU's vice-president en hoofd van de afdeling Transport and Logistic Solution Department of the Union of Chambers and Commodity Exchanges van Turkije (TOBB), speelde ook een belangrijke rol bij het verzekeren van de mede-sponsoring door Turkije van de resolutie.

IRU-secretaris-generaal Umberto de Pretto zei: “IRU en de wegtransportgemeenschap zijn verheugd dat de VN zo snel heeft gereageerd op het IRU-initiatief en zijn zeer verheugd over de Werelddag voor duurzaam transport van de VN, waarin de onmisbare rol van transport in de samenleving, economische ontwikkeling en milieubescherming wordt erkend.”

"Een Werelddag voor duurzaam transport zal een speciale gelegenheid zijn voor elke burger op deze planeet om stil te staan, na te denken en te erkennen hoe cruciaal transport, en wegtransport in het bijzonder, is in elk aspect van ons dagelijks leven", voegde hij eraan toe.

In haar resolutie nodigde de Algemene Vergadering van de VN alle VN-lidstaten en -organisaties, internationale en regionale organisaties en het maatschappelijk middenveld uit om Werelddag voor duurzaam vervoer te vieren door voorlichting te geven en evenementen te houden die gericht zijn op het vergroten van de kennis van het publiek over duurzame vervoerskwesties.

Het moedigt ook de VN en internationale organisaties, regionale instellingen en de particuliere sector aan om hun inspanningen verder te coördineren en samen te werken bij het mobiliseren van financiële en technische hulp aan landen, met name ontwikkelingslanden, om de banden tussen alle vervoerswijzen te versterken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions