Clicky


 


ANVR: schrappen vluchten Transavia leidt tot minder boekingen

ANVR: schrappen vluchten Transavia leidt tot minder boekingen
16-05-2023 17:03 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LEUSDEN - Het schrappen van vluchten door Transavia leidt ook bij reisaanbieders die zijn aangesloten bij de ANVR tot minder boekingen. Frank Oostdam, directeur van de branchevereniging, kan niet zeggen hoeveel minder vakanties er worden geboekt, maar merkt wel dat de problemen bij de luchtvaartmaatschappij effect hebben. "Het vertrouwen van de reiziger wordt wel heel erg op de proef gesteld. Eerst Schiphol en nu Transavia."

Eerder gaven ook Sunweb en de luchtvaartmaatschappij zelf aan minder boekingen te krijgen door de annuleringen bij de luchtvaartmaatschappij. De KLM-dochter heeft te weinig capaciteit door onder meer de vertraagde komst van leasevliegtuigen en benodigde reparaties. Dinsdag werd bekend dat ook in juni een flink aantal vluchten is geschrapt.

"Superfrustrerend", noemt Oostdam de gevolgen van de problemen bij Transavia. "Zowel voor de vakantieganger als de reisorganisaties. Er komt een hoop gedoe uit voort en het levert veel extra werk op." Volgens de directeur is nu alles erop gericht te zorgen dat alle reizigers een geschikte vlucht krijgen. "We zijn door schade en schande wijs geworden door de ervaring in de maand mei. Als je ziet hoeveel reizigers hun geld hebben teruggevraagd, dan valt dat met 1 tot 2 procent wel mee. Ik denk ook dat de gevolgen voor juni uiteindelijk wel zullen meevallen."

Ook in de maanden juli en augustus schrapt de luchtvaartmaatschappij vluchten. "We gaan ervan uit dat dat er minder zijn dan nu", zegt de directeur. "We hebben goede hoop dat de zomermaanden redelijk verlopen."

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats