Clicky


 


Tien procent erbij voor medewerkers Trioworld, staking afgewend

Tien procent erbij voor medewerkers Trioworld, staking afgewend
16-05-2023 11:36 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHt - De FNV heeft toch nog goede afspraken kunnen maken met Trioworld over de salarissen. Daarmee is een staking bij het verpakkingsbedrijf in Apeldoorn afgewend. Waar het op neerkomt: 10 procent salaris erbij in een jaar en een betere regeling voor ouderen om eerder te stoppen met werken.

Ago Di Giacomo Russo, bestuurder FNV Procesindustrie: "We hebben helaas eerst moeten dreigen met acties, maar die zijn gelukkig niet meer nodig. Wij zijn blij met dit resultaat en leggen het vanmiddag gelijk voor aan onze leden."

De loonsverhoging is volgens de FNV genoeg voor de medewerkers om het verlies aan koopkracht op te vangen dat zij hebben opgelopen door de hoge inflatie. 

Waar Trioworld zijn mensen lange tijd niet meer dan 4,5 procent en eenmalig €1.500 wilde geven, stijgen de salarissen nu met 6 procent per april en met nog eens 4 procent per oktober dit jaar. De FNV heeft, naast de betere RVU-regeling (Regeling Vervroegde Uittreding), ook een fietsplan afgesproken met het bedrijf.

Bij Trioworld in Apeldoorn werken zo’n tweehonderd mensen. Zij maken verpakkingsplastic voor onder andere brood, kaas en diepvriesmaaltijden. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats