Clicky


Ook in Uithoorn staking bij PPG Coatings

Ook in Uithoorn staking bij PPG Coatings
16-05-2023 10:07 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Het is echt hommeles bij verfproducent PPG Coatings. Na de staking die gisteren is begonnen in Tiel wordt vandaag het bedrijf in Uithoorn stilgelegd. De werknemers staken twee dagen.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: "Ik heb de directie gewaarschuwd. De medewerkers in het hele land zijn zo ontevreden met de magere loonsverhoging die PPG dit jaar aan hen wil geven dat ze massaal klaarstaan om actie te voeren. En die onvrede groeit alleen maar zolang het bedrijf niets beters met ons wil afspreken."

Waar de FNV een eenjarige cao eist (tot 1 januari 2024) waarin de lonen omhooggaan met 14,3 procent en voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels biedt de verfproducent slechts 7 procent meer salaris voor zijn mensen.

De Vries: "Dat is gewoon niet realistisch, het is veel te weinig. Daar kunnen mensen hun boodschappen en rekeningen niet van betalen."

Bij welke fabrieken de medewerkers nog meer in de startblokken staan voor acties, wil de FNV nog niet kwijt. "Maar reken er maar op dat het er een heleboel zijn", zegt de Vries.

In de fabriek in Uithoorn werken zo’n vijftig mensen, in Nederland in totaal 1.100. Zij maken vooral industriële lakken en verven voor huizen. PPG Coatings Nederland BV is onderdeel van het wereldwijde concern PPG Industries, vorig jaar goed voor een omzet van 17,7 miljard dollar.