Clicky


5 Tips om je auto er als nieuw uit te laten zien

5 Tips om je auto er als nieuw uit te laten zien
15-05-2023 15:04 | Auto | auteur Gesponsorde content

Je auto is een belangrijk bezit en je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het is dan ook belangrijk om de auto goed te onderhouden. Niet alleen voor de levensduur van de auto, maar ook voor het behoud van de waarde. Een goed onderhouden auto ziet er namelijk beter uit en dat is niet alleen mooi om te zien, maar ook handig als je je auto ooit wilt verkopen. In dit artikel geven we je 5 tips om de auto er als nieuw uit te laten zien.

1. Was de auto regelmatig

Het klinkt misschien als een open deur, maar het is echt belangrijk om de auto regelmatig te wassen. Door het wassen verwijder je niet alleen vuil en stof, maar ook zout en chemicaliën die op de weg worden gestrooid. Deze kunnen namelijk schade aanrichten aan de lak van de auto. Was je auto bij voorkeur met de hand en gebruik daarbij een speciale autoshampoo en een zachte spons of doek. Spoel de auto daarna goed af met schoon water en droog hem af met een droge doek.

2. Poets de auto

Als je de auto regelmatig wast, blijft hij mooi schoon. Maar om hem er echt als nieuw uit te laten zien, is het ook belangrijk om hem regelmatig te poetsen. Hiermee verwijder je kleine krasjes en vlekken en breng je de glans terug in de lak. Het is wel belangrijk om de juiste poetsmiddelen te gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten poetsmiddelen, die geschikt zijn voor verschillende soorten lak. Merk je dat alleen het poetsen niet genoeg is om de auto weer als nieuw te laten lijken? Dan kan je ook een Rupes polijstmachine gebruiken. Zo’n polijstmachine heeft aanzienlijk meer effect dan wanneer je alleen de auto poetst. De polijstschijf die eraan zit zorgt ervoor dat de auto netjes gepolijst kan worden. 

3. Verzorg het interieur

Een mooie auto is niet alleen van buiten belangrijk, maar ook van binnen. Het interieur van de auto heeft ook regelmatig onderhoud nodig. Zuig de bekleding, de vloermatten en het dashboard regelmatig schoon en gebruik daarbij een speciale autostofzuiger. Maak het dashboard en de andere kunststof onderdelen schoon met een speciale interieurreiniger en gebruik daarbij een zachte doek. Vergeet ook niet om de ramen regelmatig schoon te maken, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

4. Bescherm de auto tegen het weer

Als je de auto net gewassen en gepoetst hebt, wil je natuurlijk dat hij er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien. Bescherm de auto daarom tegen de elementen. Parkeer hem bijvoorbeeld in de schaduw of onder een carport, zodat de zon niet te veel schade kan aanrichten aan de lak. Als het vriest, kun je de auto het beste afdekken met een hoes, zodat er geen ijs op de ruiten en de lak kan komen. En als het regent, kun je een speciale wax aanbrengen op de lak, zodat het water er gemakkelijk vanaf glijdt.

5. Houd de auto up-to-date

Tot slot is het belangrijk om de auto up-to-date te houden. Dit betekent dat je regelmatig onderhoud moet laten uitvoeren en dat je de auto tijdig moet laten keuren. Hiermee voorkom je dat er grote problemen ontstaan en dat je onverwacht hoge kosten krijgt. Ook kun je hiermee de waarde van de auto behouden. Een auto die goed is onderhouden en tijdig is gekeurd, is namelijk meer waard dan een auto die dat niet is.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op