Clicky

 Semi-dieplader met vijf assen voor Klomp Transport

Semi-dieplader met vijf assen voor Klomp Transport
15-05-2023 10:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZWOLLE - Een laadvermogen van 67 ton, een laadvloer van maximaal 13,3 meter, instelbare rijhoogte vanaf 800 mm, voertuigbreedte 275 cm, bandenmaat 245/70 R17,5 … waarden die voor Klomp Transport in Zwolle aanleiding waren voor de aanschaf van een Goldhofer 5-assige uitschuifbare MPA semidieplader.

Internationaal Transportbedrijf Klomp bv is gespecialiseerd in het vervoer van zware machines. De nieuwe Goldhofer oplegger wordt gebruikt voor het transport van wegenfreesmachines in Nederland en Duitsland. Die kunnen tot 50 ton wegen.

Richard Plender, operations manager bij Klomp Transport: “Bij dit soort zware lasten is de rolweerstand enorm en worden de banden erg warm. Maar dankzij de perfect werkende wielophanging blijft de bandtemperatuur bij de Goldhofer beduidend lager.”

De onafhankelijk opgehangen MacPherson-assen van de Goldhofer MPA-5 kunnen 350 mm in hoogte worden versteld. De chauffeur kan de rijhoogte (afstand van laadvloer tot wegdek) aanpassen aan het type lading en de wegomstandigheden.

Plender: “Deze ladingen vervoeren wij meestal met een rijhoogte van 85 cm, maar eventueel kunnen we nog een centimeter of vijf zakken.”

De freesmachines hebben een breedte van 300 of 325 cm. Het hart van de sprokkel (rupsband) zit op 270 cm breedte. Dit valt precies binnen de 275 cm breedte van de laadvloer van deze Goldhofer. De machines worden geladen via de achterzijde met behulp van twee hydraulisch bediende oprijplanken.

Alle assen zijn gestuurd en hebben een maximale uitslag van 60 graden waardoor de Goldhofer uitstekend te manoevreren is. Deze Goldhofer is 3,6 meter uitschuifbaar waardoor ook de grootste freesmachines vervoerd kunnen worden. In andere configuraties is de Goldhofer MPA-5 overigens tot zes meter uitschuifbaar te leveren.

Volgens Klomp is deze Goldhofer een fantastische semi-dieplader die uitblinkt in bruikbaarheid, wendbaarheid, kwaliteit en laadvermogen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats