Clicky


 


Deutsche Bahn wil dat rechtbank Duitse spoorstaking tegenhoudt

Deutsche Bahn wil dat rechtbank Duitse spoorstaking tegenhoudt
13-05-2023 15:27 | Buitenland | auteur ANP/DPA

FRANKFURT - Deutsche Bahn is zaterdag naar een rechtbank in Frankfurt gestapt om de grote Duitse spoorstaking die zondagavond moet beginnen tegen te houden. Het Duitse staatsspoorbedrijf heeft een verzoek ingediend voor een gerechtelijk bevel daarvoor "in het belang van de klant".

Spoorvakbond EVG had opgeroepen tot een staking die zou duren vanaf zondagavond 22.00 uur tot dinsdag middernacht om de eisen voor een forse loonsverhoging voor spoorpersoneel vanwege de hoge inflatie kracht bij te zetten.

Deutsche Bahn zegt dat die staking "disproportioneel" is en klanten schaadt die niks te maken hebben met het arbeidsconflict met de bond. Daarom was juridische actie noodzakelijk, aldus het spoorbedrijf.

Langeafstandstreinen en goederenvervoer

Deutsche Bahn heeft vooralsnog alle langeafstandstreinen geschrapt en ook bij het regionale vervoer komen nagenoeg alle ritten te vervallen. Het goederenvervoer zou eveneens hard worden geraakt.

Ook internationale treinen van Nederland en Duitsland komen vooralsnog te vervallen. Het gaat daarbij om de ICE-treinen, de intercity Berlijn en de Nightjet-slaaptreinen naar Zwitserland en Oostenrijk.

Arriva

De dienstregeling van de regionale vervoerder Arriva wordt eveneens geraakt. Volgens Arriva zal de trein tussen Heerlen en Aken waarschijnlijk niet rijden, net als de trein tussen het Groningse Bad Nieuweschans en Weener, net over de Duitse grens.

Eerder dit jaar werd ook al gestaakt op het Duitse spoor. Toen werden ook internationale treinverbindingen verstoord.

Spoorknooppunt

Deutsche Bahn heeft gewaarschuwd voor zeer grote verstoringen door de nieuwe staking. Volgens Deutsche Bahn zal de staking ook impact hebben op het bredere Europese treinverkeer omdat Duitsland een belangrijk spoorknooppunt is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats