Clicky


 


NS: alle treinen naar Duitsland gaan vervallen door Duitse staking

NS: alle treinen naar Duitsland gaan vervallen door Duitse staking
11-05-2023 12:14 | Storingen | auteur ANP

UTRECHT - [update 14:20 uur] Alle internationale treinen van Nederland naar Duitsland zullen vanaf zondagavond tot en met dinsdagnacht komen te vervallen door een grote landelijke staking op het Duitse spoor. Dat meldde een woordvoerder van de NS. Het gaat daarbij om de ICE-treinen, de intercity Berlijn en de Nightjet-slaaptreinen naar Zwitserland en Oostenrijk.

Vanaf zondagavond 22.00 uur tot en met dinsdagnacht 24.00 uur legt Duits spoorpersoneel het werk neer in een slepend conflict tussen spoorvakbond EVG en onder meer Deutsche Bahn over hogere lonen. De landelijke staking van vijftig uur treft regionaal vervoer, langeafstandstreinen en goederenvervoer in Duitsland.

De NS is nog aan het kijken wanneer de eerste treinen op zondag richting Duitsland komen te vervallen.

Ook de dienstregeling van de regionale vervoerder Arriva wordt waarschijnlijk geraakt. Volgens Arriva zal de trein tussen Heerlen en Aken mogelijk niet rijden, net als de trein tussen het Groningse Bad Nieuweschans en Weener, net over de Duitse grens.

Een woordvoerder van goederenvervoerder DB Cargo Nederland zegt dat klanten rekening moeten houden met uitval van treinen. Volgens hem zullen goederentreinen naar Duitsland niet vertrekken in verband met de staking. Er rijden bijvoorbeeld veel treinen vanuit de haven van Rotterdam naar Duitsland met goederen als steenkool en ijzererts. Maar er gaan ook veel goederentreinen vanuit Duitsland naar Rotterdam.

Eerder dit jaar werd ook al gestaakt op het Duitse spoor. Toen werden ook internationale treinverbindingen verstoord, waaronder slaaptreinen naar Oostenrijk en Zwitserland en ICE-treinen tussen Nederland en Duitsland.

Deutsche Bahn heeft gewaarschuwd voor zeer grote verstoringen door de nieuwe staking, zowel bij passagiers- als vrachtvervoer. Volgens Deutsche Bahn zal de staking ook impact hebben op het bredere Europese treinverkeer omdat Duitsland een belangrijk spoorknooppunt is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions