Clicky


Alstom versterkt directie in Nederland

Alstom versterkt directie in Nederland
11-05-2023 10:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Alstom, wereldleider in slimme en duurzame mobiliteit, kondigt met plezier aan dat Peter Aarts met onmiddellijke ingang is aangesteld als directeur van de vestiging Rotterdam, en Wim van Spronsen als directeur Signalling Nederland en van de vestigingen Utrecht en Amsterdam. Beiden zullen een centrale rol spelen bij het stimuleren van de groeistrategie van Alstom in Nederland. Ze gaan het bedrijf ondersteunen bij het aanbieden van mobiliteitsoplossingen die voldoen aan de veranderende behoeften van de spoorwegindustrie en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Peter Aarts

Met meer dan twintig jaar ervaring in de spoorwegindustrie heeft Peter Aarts een bewezen trackrecord op het gebied van projectmanagement, bedrijfsactiviteiten en bedrijfsontwikkeling. Als locatiedirecteur wordt hij verantwoordelijk voor het toezicht op de activiteiten en de strategische richting van de vestiging van Alstom in Rotterdam. Deze vestiging, waar meer dan honderd mensen werken, biedt haar klanten een breed en integraal dienstenpakket op het gebied van onderhoud van rollend materieel voor vracht- en personenvervoer en boordsystemen voor de treinbeveiliging. In deze functie volgt Peter Aarts Jos Toes op.

Een van de belangrijkste recente contracten is het full-service onderhoud van de DE-6400 locomotieven van DB Cargo Belgium en DB Cargo Netherlands. Alstom heeft onlangs een contract gewonnen voor de modernisering van de metrovloot in Kopenhagen, dat in de vestiging in Rotterdam zal worden uitgevoerd.

Wim van Spronsen

Wim van Spronsen is benoemd als directeur voor de levering en het onderhoud van treinbeveiligingssystemen in Nederland. Hij heeft een sterk trackrecord in de levering van projecten en het managen van teams in de telecom en spoorwegindustrie. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor het toezicht op de activiteiten in de Alstom-vestigingen in Utrecht en Amsterdam, wat belangrijke projectbureaus zijn voor de ontwikkeling, implementatie en instandhouding van geavanceerde treinbeveiligingsoplossingen voor de Nederlandse spoorwegmarkt.

Momenteel beheren de teams onder meer de ERTMS-systemen op de Betuweroute, de havenspoorlijn, de Hanzelijn en de spoorlijn tussen Amsterdam en Utrecht. Deze systemen vergroten de capaciteit van de lijnen en verhogen de veiligheid.

“Het doet me veel plezier Peter Aarts en Wim van Spronsen te mogen verwelkomen in het directiecomité van Nederland. Hun uitgebreide ervaring en deskundigheid in de spoorwegsector zullen van onschatbare waarde zijn. Onder hun leiding kunnen we onze aanwezigheid in Nederland verder versterken en bijdragen aan de duurzame transportdoelstellingen van het land." Bernard Belvaux, Managing Director Alstom Benelux.

Alstom in Nederland

Alstom heeft verschillende grote mobiliteitsprojecten in Nederland. Zo heeft het bedrijf metro's geleverd voor Rotterdam en Amsterdam, trams voor Den Haag en Rotterdam en verschillende seingevingsprojecten, zoals de tram in Utrecht, het Rotterdamse metroproject en de implementatie van het CBTC-systeem (automatische rijondersteuning) voor de Amsterdamse metro.

Het bedrijf levert ook 99 Intercity's Next Generation (ICNG) aan de NS. Deze treinen profiteren van de nieuwste innovaties en het hoge comfort van de Coradia Stream-familie van Alstom. Als servicepartner met geavanceerde monitoring op afstand zorgt Alstom er door middel van preventief en correctief onderhoud, revisie en schadeherstel ook voor dat de voertuigen dagelijks beschikbaar zijn, zoals voor de trams in Utrecht en de M5/M6 metrovoertuigen van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn.

Met circa 450 medewerkers in Nederland heeft Alstom veel expertise in projectbeheer, signalering en allerlei serviceactiviteiten, zoals preventief onderhoud. Het bedrijf is aanwezig op elf locaties om dichtbij zijn klanten te zijn: Ridderkerk voor services, Nieuwegein depot voor tramonderhoud, 6 depots in Rotterdam voor locomotieven, tram- en treinonderhoud en Utrecht en Amsterdam als projectkantoor voor seingevingsoplossingen.

Alstom™ is een handelsmerk van de Alstom Group.