Clicky


Veertig nieuwe locomotieven voor TX Logistik AG

Veertig nieuwe locomotieven voor TX Logistik AG
11-05-2023 10:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TROISDORF - TX Logistik AG breidt zijn vloot eigen locomotieven voor intermodaal transport verder uit. Samen met het Italiaanse spoorwegbedrijf Ferrovie dello Stato als moedermaatschappij werd op de transportlogistieke beurs een contract getekend voor de aankoop van veertig moderne Vectron-locomotieven in de MS-variant met Siemens Mobility. Daarnaast werd nog een optie genomen op de aankoop van 25 extra Vectron-locomotieven, die zowel MS- als AC-varianten omvat.

Met de aankoop van de nieuwe locomotieven wil TX Logistik de capaciteit creëren om verder te groeien in het internationale goederenvervoer per spoor, waarvoor het bedrijf verantwoordelijk is binnen de Mercitalia-Logistics-Group (Gruppe (Gruppo FS Italiane). Hiertoe zal TX Logistik de machines zijn besteld met verschillende landenpakketten: twintig Vectron zullen worden uitgerust voor de Duits-Oostenrijks-Italiaanse corridor (D-A-I), twintig zullen het landenpakket ontvangen voor gebruik in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Nederland (D-A-CH- I-NL).

De eerste locomotieven worden vanaf september 2024 afgeleverd aan TX Logistik. De levering van de laatste modellen staat gepland voor december 2025. Ook het onderhoud van de locomotieven is door TX Logistik aan Siemens Mobility gegund als onderdeel van een full-service contract.

Tegelijkertijd is de investering in moderne apparatuur een volgende stap in de consistente uitvoering van het businessplan van de FS Italiane Group. Het plan voorziet in investeringen van 2,9 miljard euro voor de komende tien jaar om de operationele en economische ontwikkeling van duurzame logistieke activa met betrekking tot het goederenvervoer per spoor zowel in Italië als in Europa aanzienlijk te bevorderen.