Clicky


Ook Göthenburg, Overijssel en Haeger & Schmidt gaan hun containertransport netwerken inzichtelijk maken met Routescanner

Ook Göthenburg, Overijssel en Haeger & Schmidt gaan hun containertransport netwerken inzichtelijk maken met Routescanner
10-05-2023 16:13 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Op Transport Logistic in München heeft Routescanner, de routeplanner voor containertransport, bekendgemaakt dat Port of Göthenburg, Logistics Overijssel en Haeger & Schmidt gebruik gaan maken van Routescanner om hun klanten hun volledige containertransport netwerk te tonen.

Naast de reeds aangesloten havens, Amsterdam, Antwerpen-Bruges, Duisport, Jadeweser Port en Rotterdam en de regio’s Limburg (LIOF), MCA Brabant en Deltaport, bieden Overijssel en Göthenburg voortaan ook ‘direct connections’ van Routescanner aan op hun website. Deze service toont alle beschikbare containerverbindingen via de betreffende havens. Gebruikers krijgen zo inzicht in de beschikbare routes met informatie als lead-time en frequenties.

Transparantie en duurzaamheid

Jacob Minnhagen, Senior Market Development Manager bij de Göteborg Port Authority: “Transparantie en duurzaamheid zijn belangrijke waarden voor de haven van Göteborg. We doen er alles aan om onze klanten te ondersteunen bij effectieve en duurzame bedrijfsvoering. Met Routescanner zetten we daar de volgende stap in door toegang te bieden tot een digitale infrastructuur die zowel onze zee- en achterlandverbindingen, als onze diensten en duurzaamheidsaspecten in beeld brengt. Dat biedt meerwaarde voor onze klanten.”

Ook Haeger & Schmidt gaat gebruik maken van ‘direct connections’. Het bedrijf is daarmee de eerste operator die via Routescanner een overzichtelijk aanbod van zijn multi-modale containerroutes presenteert.

Snelst of meest duurzaam

Felix Zocher, algemeen directeur van de intermodale divisie van Haeger & Schmidt: “We zijn verheugd om onze klanten Routescanner – een holistisch digitaal informatiesysteem voor intermodale verbindingen – via onze website aan te bieden om een beeld te geven van ons netwerk. De visualisatie van de dienstregelingen maakt het gemakkelijk om containertransporten met elkaar te vergelijken en de snelste of meest duurzame route te bepalen.”

“Naast havens zien nu ook operators de meerwaarde van visualisatie van hun netwerk via onze ‘direct connections’-service”, licht Chantal Gouka, Managing Director Routescanner, toe.

“Voortdurend sluiten zich nieuwe partners aan om samen 's werelds meest uitgebreide netwerk voor containervervoer te bieden. Dat zijn we nu al – met informatie over containerschema's van meer dan 200 operators – maar in München vieren we dat we dat nóg verder uitbreiden. Dankzij deze samenwerkingen werken we aan wereldwijd inzicht in containertransportroutes en dragen we bij aan de transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. let’s rethink supply chains together!”