Clicky


 


Vrachtwagen aan de ketting en 8.000 euro borg vanwege valse transportvergunning

Vrachtwagen aan de ketting en 8.000 euro borg vanwege valse transportvergunning
10-05-2023 10:30 | Overtredingen | auteur Redactie

AKEN - Bij een vrachtwagencontrole op het serviceterrein "Aachener Land Süd" in het Duitse Aken heeft de politie zaterdagmiddag een vrachtwagen aan de ketting gelegd nadat bleek dat de chauffeur onderweg was met een valse transportvergunning. Tegen de Noord-Macedonische vrachtwagenchauffeur werd ter plaatse een strafzaak aangespannen wegens het vervalsen van documenten en er werd een borg van 8.000 euro opgelegd.

De Douane heeft de afgelopen tijd meermaals vervalste vervoersvergunningen in beslag genomen, meldt zij woensdag.

De douanebeambten merkten de vervalsing op toen ze de verzenddocumenten doorzochten. Na overleg met het parket van Aken werd ook een strafrechtelijke vervolging ingesteld tegen de verantwoordelijke van het Noord-Macedonische transportbedrijf wegens het vervalsen van documenten. Dit is telefonisch aan verdachte medegedeeld.

De douane verbood de vrachtwagenchauffeur de rit voort te zetten totdat de borg was betaald. Waarborgsommen kunnen worden geïnd voor het uitvoeren van strafprocedures als de verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats in Duitsland heeft.

Om het rijverbod te handhaven werd de vrachtwagen vastgezet met een parkeerklem. De verantwoordelijke van het bedrijf liet weten de borg maandag te willen betalen. Aan deze belofte heeft hij gehoor gegeven, zodat zijn chauffeur maandag de rit kon voortzetten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions