Clicky

 Stakingen bij Philips opgeschort, cao-partijen weer om tafel

Stakingen bij Philips opgeschort, cao-partijen weer om tafel
09-05-2023 14:38 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

EINDHOVEN - [update 19:12 uur] De aangekondigde stakingen bij zorgtechnologieconcern Philips voor deze week zijn voorlopig van de baan, meldden vakbonden. Het bedrijf heeft volgens de bonden een nieuw cao-bod gedaan. "Waar Philips nu aan denkt biedt voldoende perspectief om weer om tafel te gaan", zegt CNV-onderhandelaar Arjan Huizinga.

Vakbonden hadden Philips-medewerkers van de vestigingen in Best, Eindhoven en Drachten opgeroepen deze week op verschillende dagen het werk neer te leggen. Die oproep volgde uit onvrede over het laatste bod van Philips. Volgens CNV wilde het bedrijf onvoldoende investeren in een "goede loonsverhoging". "Op zich is er namelijk voldoende financiële ruimte om medewerkers wel een heel eind tegemoet te komen in de gestegen inflatie", bepleit Huizinga.

De onderhandelaar is optimistisch over het hervatten van de cao-gesprekken. "Blijkbaar heeft men nu eindelijk door dat je slechte resultaten niet twee keer op medewerkers kunt afwentelen. Zij zijn net zo blij als de werkgever overigens, als het niet tot stakingen hoeft te komen." Wel houdt hij een slag om de arm: "Mochten we er niet uitkomen, dan pakken we de acties toch weer op."

De moeite waard

Ook Suat Koetloe van vakbond De Unie vindt het "de moeite waard" om te kijken of er een resultaat op tafel kan komen "via formele onderhandelingen". Ook al kwam de reactie van Philips volgens hem na het verstrijken van een ultimatum.

Philips-topman Roy Jakobs, die dinsdagmiddag aanwezig was bij de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, is blij dat de stakingen voorlopig van de baan zijn. Verder is hij "optimistisch" dat de komende dagen een "positief resultaat" wordt bereikt. "We zagen dat er een enorme behoefte was om door te gaan op het pad dat we zijn ingeslagen, ook bij het personeel", zei Jakobs na afloop van de aandeelhoudersvergadering. "Daarom hebben we nog een keer een vereende inspanning gedaan om eruit te komen, want niemand is erbij gebaat als er nu stakingen komen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats