Clicky


Aanrijding met drie vrachtwagens op Duitse A3

Aanrijding met drie vrachtwagens op Duitse A3 [+video]
09-05-2023 10:12 | Ongevallen | auteur Redactie

MONTABAUR - Bij een ernstige aanrijding op de Duitse A3 bij Montabaur is dinsdagochtend een vrachtwagenchauffeur ernstig gewond geraakt. Volgens de politie kan de berging nog uren duren.

Dinsdag omstreeks 03.00 uur vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de A3, in de omgeving van Montabaur, vlak voor het knooppunt Dernbach, richting Keulen. Volgens de politie bleef een vrachtwagen door een mogelijk technisch mankement op de rechterrijstrook van drie rijstroken stilstaan.

De vrachtwagenchauffeur erachter kon volgens de politie op tijd stoppen en wilde de vrachtwagen met pech helpen. De volgende vrachtwagenchauffeur kon niet stoppen en botste tegen de vrachtwagen die in het midden stond. Hij duwde deze weer op de vrachtwagen met pech.

Volgens de politie zat de chauffeur die het ongeval veroorzaakte bekneld in zijn cabine en raakte hij ernstig gewond. Hij werd door de brandweer gered en met behulp van een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie werden 47 brandweerlieden uit Montabaur, Siershahn, Dernbach en Mogendorf ingezet. De vertragingstijd na de volledige afsluiting bedroeg meer dan vijf kilometer.

De linkerrijstrook is sinds 06.30 uur open voor het verkeer, meldt de politie. Totdat de vrachtwagens uiteindelijk zijn geborgen, zullen er de komende uren nog aanzienlijke verkeersbelemmeringen zijn, omdat een van de vrachtwagens is geladen met verf die op de weg lekt.