Clicky


Alpha Trains wil de succesvolle samenwerking met Alstom graag voortzetten

Alpha Trains wil de succesvolle samenwerking met Alstom graag voortzetten
09-05-2023 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LUXEMBURG - Alpha Trains wil de succesvolle samenwerking met Alstom graag voortzetten, na het bereiken van een belangrijke mijlpaal met de honderdste locomotief in hun gezamenlijke full service-programma

Alpha Trains is de leidende leasemaatschappij voor locomotieven en treinen in Europa en kondigt met trots aan dat het een belangrijke mijlpaal heeft bereikt in zijn partnerschap met Alstom. In het kader van de in oktober 2021 afgesloten Global Service Agreement is nu de 100e locomotief aangeboden voor een volledig onderhoudspakket, waaruit blijkt dat de samenwerking zeer efficiënt en succesvol is.

langetermijnovereenkomst voor locomotiefonderhoud op full-service basis begon in 2021 met 50 locomotieven in verschillende Europese landen en is binnen twee jaar tijd gestegen tot 100 locomotieven. Het hoge prestatieniveau en de kwaliteit van het door Alstom geboden onderhoud hebben geleid tot een uitbreiding van de overeenkomst, waardoor Alpha Trains een zeer betrouwbare vloot van Traxx-locomotieven kan aanbieden in West- en Midden-Europa.

Momenteel wordt het onderhoud van deze locomotieven mede verzorgd door de goed uitgeruste en ervaren Alstom-vestigingen in Brugge (België), Rotterdam (Nederland), Kassel (Duitsland) en in de onderhoudsdepots langs de belangrijkste corridors.

Fernando Pérez, Interim CEO van Alpha Trains Group, zegt: "De snelle toename van het aantal locomotieven dat in het kader van de Global Service Agreement wordt onderhouden, toont aan dat de dienstverlening van Alstom van hoge kwaliteit is. Bij Alpha Trains streven we ernaar de beste oplossingen voor onze klanten te vinden, en dit partnerschap stelt ons in staat in heel Europa een grotere betrouwbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit te bieden door middel van preventief en correctief onderhoud."

Het partnerschap tussen Alpha Trains en Alstom weerspiegelt hun gezamenlijke inzet om duurzame en efficiënte vervoersoplossingen voor Europa te bieden. Door de prestaties en betrouwbaarheid van de Traxx-locomotieven voortdurend te verbeteren, dragen beide bedrijven bij aan de verschuiving van weg naar spoor en dus aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Alpha Trains wil de succesvolle samenwerking met Alstom graag voortzetten om zijn klanten ook in de komende jaren onderhoudsdiensten van topkwaliteit te kunnen aanbieden. Dankzij een groot onderhoudsnetwerk in Europa beschikt Alstom over alle troeven om deze strategie te begeleiden.