Clicky

 Komende dagen werkonderbrekingen bij Philips in Best en Drachten

Komende dagen werkonderbrekingen bij Philips in Best en Drachten
08-05-2023 19:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - De medewerkers van Philips komen komende dagen in actie bij hun werkgever. Het ultimatum dat FNV Philips gesteld had, is verlopen en de werkonderbrekingen zijn gepland voor woensdag 10 mei, donderdag 11 mei en maandag 15 mei.

De medewerkers van Philips komen komende dagen in actie bij hun werkgever. Het ultimatum dat FNV Philips gesteld had, is verlopen en de werkonderbrekingen zijn gepland voor woensdag 10 mei, donderdag 11 mei en maandag 15 mei.

Patrick Meerts, bestuurder FNV Metaal: "De tijd van praten is voorbij. We hebben een ultimatum opgesteld maar Philips heeft dat laten verlopen. Zolang ze nu geen concrete, substantiële beweging naar de werknemers maken, is er niets om over te praten, daarom gaan we nu actievoeren."

Actieplanning

Op 10 mei starten de acties met werkonderbrekingen in Best en gaan vervolgens door op 11 mei bij Philips HTC en Strijp S en op 15 mei in Drachten wordt deze serie acties afgesloten.

Redelijke eisen

Meerts: "Vanaf het begin hebben we er met Philips uit willen komen. Wij stelden een procentuele loonsverhoging voor, met daarbij minimaal 290 euro bruto per maand. Zo gaan de collega’s met lagere lonen er in verhouding meer op vooruit. Dit bod is niet door Philips opgepakt, waardoor we teruggaan naar de oorspronkelijke inzet: automatische prijscompensatie."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats