Clicky

 Van Mossel doet grote overname in Duitsland

Van Mossel doet grote overname in Duitsland
08-05-2023 16:22 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WAALWIJK - Van Mossel Automotive Group zet de eerste grote stap buiten de Benelux met de overname van Autohandelsgruppe Hugo Pfohe van de familie Pfohe. Hugo Pfohe is opgericht in 1919 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste dealergroepen in Noord-Duitse regio en Hamburg met negen locaties in drie deelstaten en heeft een omzet van 300 miljoen euro en 700 medewerkers.  

Hugo Pfohe voert de merken Ford, Kia, Jaguar, Land Rover, BMW, Mini en Mazda. Van Mossel is in de laatste jaren al uitgegroeid tot het grootste automotive bedrijf van de Benelux en deze overname bevestigt de Europese ambities van de groep. De transactie is voorgelegd aan de Duitse Mededingingsautoriteit, de verwachting is dat deze medio juni afgerond zal worden.

"De toevoeging van Hugo Pfohe aan ons portfolio past perfect in onze Europese groeistrategie", verklaart Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Group. "Hugo Pfohe bevindt zich in een strategische regio voor ons in Duitsland. Onze reeds bestaande, in Düsseldorf gelegen leasebedrijven vormen een perfecte aanvulling hierop. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten in Duitsland te bedienen met sterke merken en onze uitgebreide dienstverlening."

Philip Pfohe, Managing Director van Hugo Pfohe: "Van Mossel is, net als Hugo Pfohe, een gevestigd familiebedrijf. Na een grondige verkenning zijn wij ervan overtuigd dat Van Mossel de meest geschikte partij is om de verdere toekomst en groei van Hugo Pfohe te realiseren. Gezien hun bewezen trackrecord en positie in de top 10 van grootste dealerholdings in Europa, is Van Mossel voor ons de juiste partner op het juiste moment. Onze klanten en medewerkers dragen wij met het volste vertrouwen over. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe organisatie voor een bepaalde tijd te gaan leiden."

Van Mossel Automotive Group is volgens eigen zeggen in 75 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste automotive bedrijf van de Benelux. Het bedrijf telt 349 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Jaarlijks verkoopt Van Mossel ruim 150.000 nieuwe en gebruikte auto’s. Ruim 5.200 medewerkers werken met passie voor de groep en realiseren een omzet van circa 4,5 miljard euro op jaarbasis. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats