Clicky


Emirates SkyCargo verdubbelt capaciteit in komende tien jaar

Emirates SkyCargo verdubbelt capaciteit in komende tien jaar
08-05-2023 14:32 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo heeft twee Boeing 747-400F's toegevoegd aan haar vrachtvloot – een signaal van sterk vertrouwen in de wereldwijde vrachtmarkt ondanks de huidige omgeving van volatiliteit.

De vrachtdivisie van Emirates, 's werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij, verwacht vijftien vrachttoestellen aan haar vloot toe te voegen dankzij aangekondigde orders en het ombouwprogramma voor vrachttoestellen. Hiernaast komt er ook nog een toename van de belly hold capaciteit door de levering van nieuwe passagiersvliegtuigen, te beginnen met Airbus A350's in de nazomer van 2024, gevolgd door 777-X's het jaar daarop.

Verdubbeling van capaciteit

In de komende tien jaar verwacht Emirates SkyCargo haar bestaande capaciteit te verdubbelen, meer dan twintig nieuwe bestemmingen aan haar vrachtnetwerk toe te voegen en klanten nog meer flexibiliteit en diensten aan te bieden met een vlootmix van meer dan 300 wide-body toestellen, waaronder: 777's, 777-F's, 747-F’s, A350's en A380's.

Onmiddellijke capaciteit

Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President, Emirates SkyCargo zei: "Terwijl de huidige marktvolatiliteit anderen kan doen aarzelen, gaat Emirates SkyCargo met volle kracht vooruit met onze plannen. De vooruitzichten op middellange en lange termijn voor de wereldwijde luchtvracht laten een stijgende lijn zien van 3-5 procent.”

"De twee nieuwe 747-F's die we hebben gehuurd, geven ons onmiddellijke capaciteit, terwijl we wachten op de levering van vijf nieuwe 777F's in 2024 en 2025, en tien 777-300ER's die de komende 5 jaar uit ons conversieprogramma zullen rollen. Wij denken dat zelfs deze extra toestellen niet voldoende zullen zijn. Tegen die tijd hebben we de MRO-voorzieningen om ons conversieprogramma voor vrachttoestellen snel en efficiënt op te schalen, mocht dat nodig zijn."

Uitbreiding van vrachtnetwerk

De twee Boeing 747-F's, die op basis van een langlopende wet-leaseovereenkomst zijn aangeschaft, vormen een aanvulling op de bestaande vloot van elf Boeing 777-vrachtvliegtuigen van Emirates SkyCargo en worden momenteel drie keer per week ingezet op Chicago en negen keer per week op Hongkong.