Clicky


Vechtpartijen bij RAI in Amsterdam, ME ingezet

Vechtpartijen bij RAI in Amsterdam, ME ingezet
07-05-2023 23:48 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 00:20 uur] In en bij de RAI in Amsterdam-Zuid is het zondagavond "zeer onrustig" geweest, meldt de politie. Even na 21.00 uur braken vechtpartijen uit tussen verschillende groepen die aanwezig waren. De politie greep in, onder meer met honden, en de ME is ingezet.

Volgens een woordvoerder van de politie lijkt de rust inmiddels langzaam terug te keren. Rond het gebouw zijn volgens hem nog wel tientallen mensen op de been. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen en of er aanhoudingen zijn verricht.

Op sociale media gaan beelden rond van een vechtpartij in de evenementenhal, waar Turkse Nederlanders hun stem konden uitbrengen voor de presidents- en parlementsverkiezingen in Turkije. Op de beelden is een opstootje te zien tussen meerdere mannen bij de stemlocatie, waarop agenten ingrepen.

Zondag was de laatste dag waarop Turkse Nederlanders konden stemmen. Vorige week was er ook een vechtpartij tussen een aantal stemmers in de RAI.

Naast Amsterdam, waren er ook stemlocaties in Den Haag, Deventer en Eindhoven. De strijd gaat vooral tussen de huidige president Recep Tayyip Erdogan en de oppositieleider Kemal Kilicdaroglu.