Clicky


Meerdere loodsen in Venlo in brand

Meerdere loodsen in Venlo in brand [+foto's&video]
06-05-2023 19:44 | Brand | auteur ANP

VENLO - [update 23:10 uur] In Venlo is zaterdag een zeer grote brand uitgebroken in enkele loodsen aan de Voltastraat. De brandweer sloeg groot alarm en bestrijdt de vuurzee met twee pelotons. Die bestaan elk uit vier blusvoertuigen en meerdere waterwagens. Alle toegangswegen zijn afgezet. Het treinverkeer van en naar Venlo richting Nijmegen is stilgelegd. Ook de N565 is afgesloten, aldus de brandweer.

De uitslaande brand veroorzaakt dikke rookwolken, die in de verre omtrek te zien zijn. Niemand raakte gewond. Vier woningen, die tegenover de brandhaard liggen, zijn ontruimd. De bewoners zijn bij familie of vrienden opgevangen. De mensen moesten vooral vanwege de rook hun huis uit, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Het gaat volgens de woordvoerder om meerdere loodsen waarin een steenbewerkingsbedrijf, een installatiebedrijf en een meubelmakerij gevestigd zijn. De vlammen lekken hoog uit het dak. "We komen moeilijk bij de brand", zei de woordvoerder van de brandweer. Hij vreest dat het vuur overslaat naar een pand waar asbest in zit. Vooralsnog weet de brandweer het vuur daar weg te houden.

De brand brak rond 17.15 uur door nog onbekende oorzaak uit. Tijdens de brand zijn volgens de brandweer meerdere knallen gehoord, mogelijk van ontploffende gasflessen. "Voorlopig zijn we nog wel even bezig met blussen", zei de woordvoerder. "Het gaat ettelijke uren duren, voor we überhaupt kunnen nadenken over een brand meester."

Rond 22.00 uur brandde het nog flink, aldus de woordvoerder. Wel was rond die tijd het grootwatertransport opgebouwd, zodat de waterwagens niet meer af en aan hoefden te rijden. De brandweer roept kijklustigen op niet naar de brand te komen kijken, en de hulpdiensten de ruimte te geven.

De Veiligheidsregio Limburg Noord roept inwoners van Venlo op ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. "En zorg dat je uit de rook weg blijft", aldus de woordvoerder. Vooralsnog trekt de rook alleen over het bedrijventerrein. De brandweer verricht metingen naar mogelijk gevaarlijke stoffen in de rook.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions