Renault Premium distributie lzv voor Rensa

Renault Premium distributie lzv voor Rensa
07-12-2010 16:51 | Renault | auteur de redactie
Rensa, met een hoofdvestiging in Didam, neemt als technische groothandel een vooraanstaande plaats in op de markt van verwarming en ventilatie. Vanuit een modern logistiek concept levert Rensa goederen door heel Nederland aan de professionele installateur in de woning- en utiliteitsbouw. Om de goederenstroom te optimaliseren en de 24-uurs service te garanderen heeft Rensa een Renault Premium Distributie LZV in gebruik genomen.

De goederen die Rensa levert, worden vanuit twee centrale distributiecentra in Didam (voor kleingoed) en Doetinchem (voor grootgoed) binnen heel Nederland gedistribueerd. Vanuit deze distributiecentra kunnen ca. 35.000 artikelen door heel Nederland geleverd worden, waarvan 16.000 binnen 24 uur. Bij een groot logistiek dienstverlener valt er wat duurzaamheid betreft op tal van fronten winst te behalen. Met altijd als uitgangspunt: het nog beter kunnen bedienen van de klanten. Rensa heeft daarom bewust gekozen voor een Langere Zwaardere Vrachtwagencombinatie, kortweg LZV genoemd. Onlangs werd de LZV in gebruik genomen: een Renault Premium Distributie, met een vermogen van 380 pk, die twee middenas aanhangers trekt. De totale lengte is 25,25 meter.Rinko Gort, Hoofd Transport: "In ons logistieke concept gaan we er vanuit dat we onze klanten binnen 24 uur leveren. Daartoe hebben we in Nederland een aantal standplaatsen, die vanuit de centrale distributiecentra worden beleverd. Een van die standplaatsen is Heerhugowaard. De LZV wordt iedere avond en nacht ingezet vanuit Heerhugowaard naar Doetinchem en weer terug. De aanhangers hebben een afzetsysteem, waarbij de laatste aanhanger voorzien is van een onderbouw vouwklep. Vanuit Heerhugowaard worden dan vervolgens combinaties gemaakt die de installateurs, de bouwplaatsen, maar ook particulieren beleveren in Noord-Holland. Deze manier van werken geeft ons optimale flexibiliteit. Bovendien kunnen we de goederenstroom vanuit Doetinchem beter reguleren en kunnen daardoor zorgen voor een optimale beladingsgraad."

Rensa heeft een eigen wagenpark van veertig trucks. De Renault Premium Distributie LZV werd geleverd door Truckservice Wensing in Doetinchem. Naast de LZV werden twee Renault Midlum’ s in gebruik genomen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden