Clicky


Buien en zonnige perioden tijdens meeste bevrijdingsfestivals

Buien en zonnige perioden tijdens meeste bevrijdingsfestivals
05-05-2023 11:26 | Binnenland | auteur ANP

HOUTEN - Bezoekers van sommige bevrijdingsfestivals moeten zich vrijdag voorbereiden op stevige buien, waarschuwt Weeronline. Vooral in de middag kunnen enkele regen- en onweersbuien losbarsten. Ondanks de regen is het nuttig om zonnebrandcrème mee te nemen, want de zon laat zich tussendoor regelmatig zien.

Festivals in Utrecht, Wageningen, Den Bosch en Roermond kunnen te maken krijgen met nattigheid. Een poncho is niet de hele dag nodig, want het is regelmatig droog en zonnig. "Dan is het meteen heerlijk weer om te dansen, de temperatuur is ook nog eens vrij aangenaam", meldt Weeronline.

In het uiterste noorden van het land en aan de westkust lijkt de regen mee te vallen. De kans op een stevige onweersbui is er klein. "Dat zou gunstig kunnen uitpakken voor bevrijdingsfestivals in Haarlem, Amsterdam, Rotterdam en Vlissingen." Aan de noordwestkust wordt het zo'n 16 graden en in het zuidoosten van het land een graad of 20.

De onweersbuien trekken vrijdagavond via het oosten het land weer uit. Daarna is het op de meeste plaatsen droog. Vooral de festivals in het westen van het land kunnen in de avond nog wat zon verwachten, daar gaat de zon rond 21.10 uur onder. Verder waarschuwt Weeronline dat de zonkracht het sterkst is in de middag. "Daardoor kunnen mensen al binnen 20 tot 40 minuten verbranden."