Clicky


Doden door treinongeval in Duitsland

Doden door treinongeval in Duitsland
04-05-2023 12:49 | Ongevallen | auteur ANP

KEULEN - [update 19:35 uur] Twee mensen zijn om het leven gekomen door een treinongeval in de buurt van Keulen. Het gaat om spoorwerkers die aan het eind van de ochtend zijn geraakt door een intercity. Het is nog onduidelijk waarom zij zich op de rails bevonden op het moment dat daar een trein passeerde.

De politie zegt dat de trein ongeveer 160 kilometer per uur reed op het moment van de aanrijding. De spoorwerkers waren op slag dood. Vijf collega's die het ongeval zagen gebeuren, waren in shock. Zij bleven verder ongedeerd. Duitse media hadden aanvankelijk bericht dat sprake was van vijf gewonden.

Geëmotioneerde nabestaanden verzamelden zich in de loop van de dag bij de plek van het ongeval bij de plaats Hürth, in het aan Nederland grenzende Noordrijn-Westfalen. De trein moest na de aanrijding worden weggesleept vanwege een probleem met het remsysteem. Dat is vermoedelijk veroorzaakt door de aanrijding. Het treinverkeer kon ongeveer zeven uur na de aanrijding worden hervat.

In de trein zaten ongeveer vijftig passagiers. Zij konden pas na enkele uren uit de wagons worden gehaald. Daarna zijn ze met bussen weggebracht. Deelstaatpremier Hendrik Wüst sprak op Twitter zijn afschuw uit over het ongeval. "Ik leef mee met de nabestaanden en met de collega's van de slachtoffers die getuige waren van deze verschrikkelijke tragedie."