Clicky


Contargo opent nieuwe binnenscheepvaartlijn tussen Dourges en de westelijke zeehavens

Contargo opent nieuwe binnenscheepvaartlijn tussen Dourges en de westelijke zeehavens
04-05-2023 11:31 | Binnenvaart | auteur Redactie

VALENCIENNES - Contargo heeft een nieuwe lijn voor het containervervoer op de binnenscheepvaart met twee retourvaarten per week tussen de zeehavens Antwerpen en Rotterdam en de multimodale terminal in Dourges geopend.

Contargo heeft in Noord-Frankrijk haar netwerk voor het containervervoer over het water uitgebreid. Naast de binnenscheepvaartlijnen binnen het gecombineerde vervoer via de containerterminal in Valenciennes, biedt Contargo North France nu ook directe binnenscheepvaartlijnen tussen Antwerpen en Rotterdam en Delta 3, de LDCT-terminal in Dourges, aan.

Met twee retourvaarten per week worden de diensten door twee binnenvaartschepen met een capaciteit van 78 TEU uitgevoerd. Vervoerd worden alle soorten containers, inclusief die met gevaarlijke goederen (met uitzondering van de klassen 1 en 7) en reefers. Contargo organiseert voor deze transporten ook het voor- en natransport per truck. De vervoerstijd tussen Antwerpen en Dourges bedraagt 30 uur en voor de route Rotterdam – Dourges is dit 40 uur.

"Om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt, hebben wij besloten om ons netwerk met de terminal in Dourges uit te breiden, alwaar wij een groot ontwikkelingspotentieel zien. Dit komt boven op de regelmatige diensten die wij sinds jaar en dag met Valenciennes, de belangrijkste terminal voor zeecontainers in de regio, onderhouden," aldus Gilbert Bredel, Managing Director Contargo North France.

"In totaal exploiteren wij zeven binnenschepen met een totale wekelijkse capaciteit van meer dan 1.200 TEU voor het multimodale containervervoer in Noord-Frankrijk."

Foto's

  • J.Roeland
    ESTERO
  • J.Roeland
    MANNA
  • J.Roeland
    TYDA KYRA
  • Binnenvaartschip LIA
    Binnenvaartschip LIA