Clicky


Volvo Bus ondertekent intentieverklaring met Sunsundegui om carrosserieën voor premium touringcars te produceren

Volvo Bus ondertekent intentieverklaring met Sunsundegui om carrosserieën voor premium touringcars te produceren
04-05-2023 10:54 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - Volvo Bus heeft een intentieverklaring (LOI) getekend met de toonaangevende carrosseriebouwer Sunsundegui, met de bedoeling carrosserieën onder licentie te produceren voor de Volvo 9700 en Volvo 9900. De productie start naar verwachting in 2024, met de eerste modellen die op de markt komen in 2025.

De intentieverklaring is de volgende stap in het nieuwe bedrijfsmodel van Volvo Bus voor de Europese markten, dat erin bestaat zich te concentreren op chassisproductie en samen te werken met externe carrosseriebouwers om klanten complete premium bussen en touringcars aan te bieden. De beoogde samenwerking met Sunsundegui volgt op een LOI die onlangs is ondertekend met MCV, waardoor het carrosserieën gaat produceren voor de elektrische stads- en streekbussen van Volvo Bus in Europa. Carrosserieën voor de Volvo 9700 DD zullen door Carrus Delta blijven worden geproduceerd, terwijl de chassisproductie in de fabrieken van Volvo Bus in Borås en Uddevalla, Zweden, zal plaatsvinden.

"Sunsundegui is al een gewaardeerde partner en in onze ervaring een zeer professioneel bedrijf met uitstekende capaciteiten", zegt Dan Pettersson, SVP, Volvo Buses. “Hij heeft de capaciteit om te voldoen aan de eisen en eisen in veel Europese markten, en zijn carrosserieën worden zeer gewaardeerd door onze klanten. Samen hebben we er alle vertrouwen in dat we een reeks premium touringcars zullen ontwikkelen die toonaangevend zullen zijn in de branche.”

Sunsundegui, gevestigd in Spanje, heeft carrosserieën geleverd, voornamelijk gebouwd op Volvo Bus-chassis, voor premium touringcars voor meerdere klanten in heel Europa. Het heeft verschillende modellen ontwikkeld, die zijn ontworpen om te voldoen aan het brede spectrum van klantbehoeften op Europese markten. De overeenkomst omvat carrosserieën voor het nieuwe, zuinige touringcarplatform van Volvo Bus, voor de Volvo 9700 en Volvo 9900, die in 2022 werden gelanceerd.

“We kijken uit naar de samenwerking met Volvo Bus. Het delen van hun inzet voor het aanbieden van duurzame, veilige en efficiënte busreizen creëert een solide basis voor een succesvolle samenwerking”, zegt José Ignacio Murillo, CEO van Sunsundegui.

"Samen met onze samenwerking met MCV zal de samenwerking met Sunsundegui ons ondersteunen bij het ontwikkelen van een compleet aanbod van premium touringcars, stads- en streekbussen voor onze klanten in Europa", zegt Dan Pettersson. “Ons bedrijfsmodel zorgt ervoor dat we nauwer samenwerken met enkele van 's werelds toonaangevende carrosseriebouwers en stelt ons in staat om onze expertise en capaciteiten op onze respectievelijke gebieden te combineren. Dit zal op zijn beurt ons vermogen vergroten om oplossingen te ontwikkelen en aan te passen om aan de unieke behoeften van elke klant te voldoen.”

Onder het nieuwe bedrijfsmodel in Europa blijft Volvo Bus de klanteninterface en blijven ze uptime-services en reserveonderdelen leveren, zowel voor aankomende nieuwe aanbiedingen als voor klanten die vandaag al Volvo-bussen in hun wagenpark hebben.

De productie van complete touringcars in Mexico en Noord-Amerika wordt niet beïnvloed door de verandering in Europa.