Clicky


Man opgepakt bij Buckingham Palace, tas tot ontploffing gebracht

Man opgepakt bij Buckingham Palace, tas tot ontploffing gebracht
02-05-2023 23:50 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Bij Buckingham Palace in Londen is een man aangehouden die patronen van een geweer heeft gegooid naar de officiële residentie van de Britse koning. De verdachte had ook een mes bij zich en een zak. Die is door de politie onderzocht en daarna tot ontploffing gebracht, meldt de politie. Dat gebeurde dinsdagavond, vier dagen voor de kroning van koning Charles.

Volgens de politie was de "gecontroleerde explosie" uit voorzorg na een beoordeling door specialisten. Wat er in de zak zat, is niet bekend. Op beelden op onder meer sociale media is de ontploffing duidelijk te horen.

Een woordvoerder van de politie zegt dat de verdachte naar de poort van Buckingham Palace liep en vermoedelijk patronen van een shotgun, een hagelgeweer, op het terrein gooide. Er zijn geen meldingen dat er zou zijn geschoten. De verdachte is aangehouden op verdenking van het bezit van een wapen.

De politie gaat niet uit van een terreurdaad, maar spreekt van een geïsoleerd incident door iemand met mogelijk psychische problemen.

Koning Charles en koningin-gemalin Camilla waren op het moment van het incident niet in Buckingham Palace aanwezig. De omgeving was tijdelijk afgezet.