Clicky


Directeur De Leeuw schrikt van schade aan De Kuip na bekerfinale

Directeur De Leeuw schrikt van schade aan De Kuip na bekerfinale
01-05-2023 16:20 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Stadiondirecteur Lilian de Leeuw is geschrokken van de schade die is aangericht in De Kuip tijdens en na de KNVB-bekerfinale tussen PSV en Ajax. Met name aan de kant waar de fans uit Amsterdam zich bevonden was sprake van vernielde toiletten en afgebroken stoeltjes.

"Het was de eerste keer dat ik als directeur mocht meemaken dat Ajax- en PSV-supporters voor een bekerfinale de Kuip bezochten. Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd", zegt De Leeuw, een dag na de door PSV gewonnen eindstrijd in Rotterdam.

"Er is door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, flink huisgehouden. Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken."

Inventarisatie

De komende dagen wordt een inventarisatie gemaakt van de schade waarna, zo meldt Stadion Feyenoord, een eerste inschatting als claim naar de KNVB gaat als huurder van het stadion voor de bekerfinale.

De bond wilde nog niets zeggen over de schade en liet weten dat het de gebeurtenissen bij de bekerfinale eerst zelf gaat evalueren.