Clicky

PSV klopt Ajax na strafschoppen en wint beker opnieuw

30-04-2023 21:05 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - PSV heeft de KNVB-beker gewonnen. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij versloeg in de finale in De Kuip Ajax na strafschoppen. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. PSV won de strafschoppenserie met 3-2.

Oud-PSV'er Steven Bergwijn zette Ajax in de slotfase van de eerste helft via Jarrad Branthwaite op voorsprong. Halverwege de tweede helft maakte Thorgan Hazard gelijk. Ajax kreeg daarna de beste kansen op de overwinning. In de verlenging wisten beide elftallen niet meer echt voor gevaar te zorgen.

Voor Ajax misten Brian Brobbey, Jurriën Timber en Edson Álvarez in de strafschoppenserie. PSV'ers André Ramalho en Ibrahim Sangaré faalden ook.

Als bekerwinnaar is PSV komend seizoen zeker van deelname aan de play-offs van de Europa League. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij hoopt echter in de Eredivisie als tweede te eindigen en daarmee naar de voorronden van de Champions League te mogen.