Clicky


 


Fiscus verwacht op laatste dag nog veel belastingaangiftes

Fiscus verwacht op laatste dag nog veel belastingaangiftes
30-04-2023 10:18 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Nederlanders die door de Belastingdienst daartoe opgeroepen zijn kunnen tot en met zondag nog belastingaangifte doen. Op de laatste dag is het traditiegetrouw druk. "Er zijn waarschijnlijk nog veel mensen die hun aangifte op het laatste moment doen of uitstel aanvragen", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.

Zo'n 7 miljoen particulieren en 1,8 miljoen ondernemers kregen eerder een brief met een oproep om aangifte te doen van de inkomstenbelasting. Dit kon vanaf 1 maart. Vrijdagochtend stond de teller al op 9,1 miljoen ontvangen aangiftes. Dat is zo'n 442.000 meer dan vorig jaar rond die tijd en ook al meer dan er uitnodigingen zijn verstuurd.

Volgens de zegsman doen er elk jaar ook mensen aangifte die niet verplicht zijn dit te doen. Belastingaangifte kan bijvoorbeeld interessant zijn voor jongeren die een bijbaantje hebben en mogelijk geld terugkrijgen van de fiscus. "Jaarlijks krijgen we zo rond de 10 miljoen aangiftes binnen."

Helemaal probleemloos verliep het doen van de belastingaangifte op de eerste dag dit jaar overigens niet. Mensen hadden toen moeite met inloggen via DigiD. Het systeem raakte regelmatig overbelast. Het duurde zeker anderhalve dag voordat DigiD-beheerder Logius de storingen volledig had opgelost door de capaciteit geleidelijk te verhogen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions