Clicky


Nu al bijna evenveel ontploffingen in Rotterdam als in heel 2022

Nu al bijna evenveel ontploffingen in Rotterdam als in heel 2022
29-04-2023 10:51 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - In Rotterdam zijn dit jaar tot nu toe al 48 ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld. Dat zijn er bijna net zo veel als heel vorig jaar toen er 49 soortgelijke incidenten waren. Dat bevestigt de politie naar aanleiding van berichtgeving door de regionale omroep Rijnmond. De stad wordt sinds enkele jaren geteisterd door explosies bij woningen en bedrijfspanden verspreid over de hele stad. Het vermoeden is dat de incidenten veelal te maken hebben met de drugshandel.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was het opnieuw raak. Op de Strevelsweg in de wijk Feijenoord vond even na 04.00 uur een explosie plaats. Er brak brand uit, maar niemand raakte gewond. Twee mannen gingen er op een scooter vandoor. De politie heeft explosievenverkenners ingeschakeld en doet forensisch onderzoek. De twee verdachten waren donker gekleed en droegen een witte helm.

Eerder in de nacht werd een verdacht voorwerp gevonden aan de Crooswijkseweg. In die straat in Rotterdam-Crooswijk vonden in de afgelopen week twee explosies plaats. Of het om een explosief gaat wordt nog onderzocht. Ook in de Van Speykstraat in het Oude Westen ging het in de afgelopen dagen verschillende keren mis. Of er een verband is tussen de incidenten in de verschillende wijken is niet duidelijk.

De politie heeft extra agenten op straat op de plaatsen en tijden waarop de risico’s het grootst zijn.