Clicky

 Brandstoftank op de Krim in brand door mogelijke droneaanval

Brandstoftank op de Krim in brand door mogelijke droneaanval [+foto's&video]
29-04-2023 10:46 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

SEBASTOPOL - [update 19:16 uur] Een brandstoftank in de havenstad Sebastopol, op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim, is zaterdagochtend in brand gevlogen. Volgens Rusland is de brand vermoedelijk veroorzaakt door een droneaanval. Oekraïense media melden dat door het vuur tien olietanks zijn verwoest.

"Volgens voorlopige informatie is de oorzaak een droneaanval", zei de door Rusland geïnstalleerde gouverneur Mikhail Razvozhayev volgens het Russische staatspersbureau TASS op Telegram. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Wel werd het "hoogste alarmniveau geactiveerd", aldus de gouverneur.

De gouverneur zei dat de brand een gebied van 1000 vierkante meter omvatte. Op beelden waren grote rookwolken boven Sebastopol te zien. Volgens Razvozhayev was er geen gevaar voor omliggende woonwijken. In de loop van zaterdagmiddag was de brand volledig geblust.

De Krim werd in 2014 door Rusland geannexeerd. Sinds de Russische invasie in Oekraïne in februari vorig jaar is het schiereiland herhaaldelijk door luchtaanvallen getroffen, soms met ernstige schade of slachtoffers tot gevolg. Russische functionarissen geven Oekraïne de schuld van deze aanvallen.

Een woordvoerder van het Oekraïense leger zegt dat niets erop duidt dat Oekraïne verantwoordelijk is voor de aanval van zaterdag. Kyiv claimt bijna nooit verantwoordelijkheid voor aanslagen in Rusland of in door Rusland bezette gebieden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions