Clicky

 Albert Heijn-winkels leger door staking in distributiecentra

Albert Heijn-winkels leger door staking in distributiecentra
25-04-2023 10:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

ZAANDAM - Schappen beginnen leger te raken in winkels van Albert Heijn, doordat personeel van distributiecentra blijft staken. Vooral in het noordoosten en zuidwesten van het land krijgen filialen minder aangeleverd, geeft een woordvoerster van de supermarktketen aan. Dat komt doordat zij hun waren krijgen van distributiecentra in Zwolle en Pijnacker, waar de acties grote gevolgen hebben.

FNV geeft aan dat ook personeel in Zaandam, Tilburg en Geldermalsen het werk neerlegt. Die laatste locatie is vooral belangrijk voor de aanlevering van langer houdbare producten, zoals schoonmaakmiddelen, shampoo of diervoeding. De omloopsnelheid daarvan is minder hoog, maar na verloop van tijd kunnen ook daar tekorten van ontstaan in de supermarkten.

"Het effect zal in steeds meer winkels merkbaar zijn", voorspelt FNV-bestuurder Levin Zühlke-van Hulzen. Opvallend is volgens hem dat ook veel uitzendkrachten meedoen met de staking. Daarnaast zou de "grote meerderheid" van alle vaste werknemers staken in vijf van de zes distributiecentra van Albert Heijn.

Impact

Albert Heijn stelt dat de impact buiten het noordoosten en zuidwesten beperkt is. Maar ook in een filiaal in het Noord-Hollandse Zaandam raken verse groenten, kruiden en fruit zichtbaar op, met 's ochtends al veel lege schappen op die afdeling. Een plaatselijke medewerker zei zich zorgen te maken als alles uitverkocht raakt en er woensdag geen nieuwe voorraden komen.

Vakbonden FNV en CNV hopen met de staking hun eisen voor meer loon kracht bij te zetten. Ze vinden dat Albert Heijn veel te weinig biedt, ook met het oog op de hoge inflatie. Daarnaast zijn ze boos dat de winkelketen een verslechtering van toeslagen voorstelt voor bijvoorbeeld onregelmatige werktijden of weekenddiensten. Daardoor zouden nieuwe werknemers met slechtere arbeidsvoorwaarden te maken krijgen dan personeel dat langer in dienst is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats