Clicky

 Tweede Kamer wil opheldering over delen adres kroongetuige door OM

Tweede Kamer wil opheldering over delen adres kroongetuige door OM
20-04-2023 16:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil opheldering van justitieminister Dilan Yeşilgöz over het bericht dat adresgegevens van een kroongetuige terechtkwamen bij de verdachte in de strafzaak waar hij over had verklaard. Journalistiek platform Follow the Money bracht donderdag dat het Openbaar Ministerie een recente verblijfplaats van Nidal S. in de oproeping had gezet die een van de moordverdachten afgelopen najaar kreeg uitgereikt.

Meerdere partijen hebben de publicatie aangehaald in een debat over de fouten die politie en het OM hebben gemaakt in aanloop naar de moorden op journalist Peter R. de Vries, advocaat Derk Wiersum en Reduan B. Deze drie moorden vonden plaats rondom het omvangrijke liquidatieproces Marengo, met hoofdverdachte Ridouan Taghi.

"Weer is er informatie gelekt over een kroongetuige", hekelde Farid Azarkan (DENK). Hij wil dat de minister daarop nog tijdens het Kamerdebat reageert. D66-Tweede Kamerlid Joost Sneller sprak van "ongelooflijk nieuws". In het liquidatieproces Marengo werd in het verleden ook meerdere keren geblunderd met de foto van de kroongetuige in dat proces, door deze via het strafdossier te verspreiden.

Peter Schouten

Peter Schouten, de advocaat van kroongetuige Nidal S. heeft juridische stappen aangekondigd tegen het OM. Hij is woest over de fout van het OM en laat weten tot nu toe nog altijd niets van justitie te hebben vernomen hierover.

Schouten was eerder advocaat van de kroongetuige in het Marengoproces, Nabil B. Recent werd duidelijk dat Schouten en collega Onno de Jong B. niet langer bijstaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions