Clicky


Weer treinen langs Voorschoten, nieuwe intercity rijdt ook weer

Weer treinen langs Voorschoten, nieuwe intercity rijdt ook weer
20-04-2023 09:16 | Algemeen | auteur ANP

VOORSCHOTEN - Het spoor bij Voorschoten is weer in gebruik. De eerste reizigerstrein sinds het ongeluk op 4 april is donderdagochtend vroeg langs station Voorschoten gereden, meldt een woordvoerder van NS. Tussen Leiden en Den Haag rijdt alles nu weer volgens de reguliere dienstregeling.

Het herstellen van het spoor na het ongeval met twee treinen en een bouwkraan, waarbij een man om het leven kwam, zou eerst tot afgelopen dinsdag duren. Later werd bekendgemaakt dat het treinverkeer op vrijdag zou worden hervat, maar het herstelwerk is nu toch eerder klaar.

Het spoor is vernieuwd, veiligheidssystemen zijn opnieuw zijn geplaatst en getest en de bovenleiding is hersteld. Ook zijn de kapotte dwarsliggers vervangen.

De NS-woordvoerder meldt ook dat de testritten met de nieuwe intercity donderdagochtend zijn hervat. Woensdag, op de eerste testdag met reizigers, werd de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) aan het eind van de dag naar de werkplaats gebracht.

Er was een probleem met een sensor, waardoor de machinist niet doorkreeg of de deuren goed dicht waren. Dat euvel is verholpen en "daar is de test ook voor bedoeld", aldus de woordvoerder.

Foto's

  • BAM
    BAM