Transport Online - Honderste Volvo voor Blok Transport

Honderste Volvo voor Blok Transport

Honderste Volvo voor Blok Transport
05-04-2010 09:23 | Volvo | auteur de redactie
HELLEVOETSLUIS - Blok Transport uit Hellevoetsluis heeft op vrijdag 2 april 2010 zijn 100ste Volvo-truck in ontvangst genomen. De Volvo FH die door Volvo Truck Center uit Rotterdam wordt geleverd, beschikt over 420 pk en is voorzien van een bulk loscompressor. De relatie met dealer Volvo Truck Center en de kwaliteit van het product zijn voor Blok redenen voor Volvo te kiezen. Dit onderschrijft ook chauffeur Piet Poldervaart die op de eerste Volvo van Blok reed en nu ook de 100ste mag rijden.

Het voornaamste werk van Blok Transport bestaat uit het transport met bulkopleggers van grondstoffen voor de verf- en papierindustrie. Daarnaast doet Blok huiftrailer vervoer, opslag en distributie. Het bedrijf bestaat inmiddels zes en tachtig jaar.

Chauffeur rijdt op 1ste en 100ste Volvo
Piet Poldervaart, chauffeur bij Blok Transport is erg trots dat hij zowel op de eerste als op de 100ste Volvo van het bedrijf mag rijden: "Het is echt een eer. Ik reed op de eerste Volvo, een F86 bakwagen die Blok in 1968 aanschafte. En nu mag ik dus ook op de 100ste Volvo rijden. Dit bevalt me prima. Ik was al enthousiast in 1968 en de kwaliteit van het product is alleen maar verder verbeterd. Volvo besteedt veel aandacht aan chauffeurscomfort en dit is echt te merken."Veiligheid
De nieuwe FH 420 beschikt over diverse systemen die het de chauffeur zo comfortabel en veilig mogelijk maken. Naast kwaliteit is veiligheid erg belangrijk voor Blok Transport en het bedrijf heeft op dat gebied dan ook het nodige meegemaakt. Rien Blok, directeur van Blok Transport legt uit: "Wij zijn zeer tevreden over het veiligheidsaspect dat de Volvo-trucks bieden. De Volvo-cabine heeft zich op dit gebied echt bewezen. Zo heeft een van onze chauffeurs een aantal jaar geleden een ernstig ongeval gehad in de haven van Antwerpen. Verschillende containers zijn daar op zijn cabine gewaaid, maar door de sterkte van de cabine heeft hij het gelukkig overleefd."

Blok Transport beschikt over 35 trucks waarvan 33 Volvo's. Volvo-truck nummer 100 is onderdeel van een order van in totaal zeven stuks.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions