Clicky


Ook Van Berkel Groep neemt eerste elektrische vrachtwagen in ontvangst

Ook Van Berkel Groep neemt eerste elektrische vrachtwagen in ontvangst
19-04-2023 11:20 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

EINDHOVEN - Duurzaamheid zit verweven in de bedrijfscultuur van Van Berkel Groep. Ze spelen in op vragen van de markt door dingen anders aan te pakken omdat het slimmer of beter kan. Daarom is het bedrijf voortdurend bezig met innovaties die de dienstverlening nog duurzamer, effectiever en efficiënter maken. Met de aanschaf van de Volvo FH Electric 4x2 trekker zet Van Berkel een volgende stap in haar duurzame bedrijfsvoering.

De daken van de locaties liggen vol zonnepanelen zodat het bedrijf energieneutraal opereert, regenwater wordt opgevangen om het te hergebruiken en de elektrificatie van het machinepark breidt zich steeds verder uit. Zo heeft het bedrijf al een volledig elektrisch aangedreven granulaatcentrale en elektrische portaalkranen. De nieuwe Volvo is de eerste elektrische vrachtwagen in het machinepark. Dit jaar worden daar ook elektrische kranen aan toegevoegd.

Volvo FH Electric 4x2 trekker

Als een van de eersten in Nederland zet Van Berkel een elektrisch truck in voor het vervoeren van containers van en naar logistieke klanten. Maar de truck kan bijvoorbeeld ook ingezet worden als trekker voor de walking floor voor het leveren van bodemverbeteraars.

De truck heeft een maximaal toelaatbaar treingewicht tot 44 ton, een vermogen tot 490 kW en een actieradius tot 300 kilometer met een enkele acculading. Dat is meer dan voldoende voor een rit op en neer naar de zeehaven vanaf de Inland Terminals van Van Berkel.

Op dit moment laadt Van Berkel de truck op met eigen voorzieningen. Het bedrijf hoopt dat er snel een oplossing komt voor de netcongestie zodat de laadinfrastructuur voor vrachtwagens gerealiseerd kan worden in Nederland. Op die manier kan de logistieke sector verdere stappen zetten in de elektrificatie van het machinepark.

Duurzaamheidsdoelen

Van Berkel Groep is gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-prestatieladder en vermindert de uitstoot van CO2 structureel. Dat gebeurt door voortdurend initiatieven te onderzoeken en waar mogelijk toe te passen in de dagelijkse werkzaamheden en bij de uitvoering van projecten. Ook sluit het bedrijf aan bij sector- en keteninitiatieven. Zo minimaliseren ze niet alleen de belasting op de omgeving, het milieubewustzijn van onder meer de medewerkers en partners wordt ook vergroot.