Clicky


 


Grote brand in pand Zoetermeer, twee mensen van het dak gered

Grote brand in pand Zoetermeer, twee mensen van het dak gered [+video]
17-04-2023 16:38 | Binnenland | auteur ANP

ZOETERMEER - [update 23:08 uur] De brandweer is begonnen het leegstaande pand in Zoetermeer, waar sinds maandagmiddag een brand woedt, te slopen. Zo kan de brandweer het pand binnentreden en het vuur beter blussen, aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Haaglanden. "Dit duurt waarschijnlijk nog wel tot morgenochtend."

De brand aan de Boerhaavelaan ontstond rond 14.40 uur en was "fors uitslaand". Het was gevaarlijk om dicht bij het pand te komen, en de brandweer bleef van een relatief grote afstand blussen. "In sommige delen van het pand is nog steeds brand. We moeten het slopen om er bij te komen", aldus de woordvoerder.

Vanwege de brand werden twee NL-Alerts verstuurd, wegens de grote hoeveelheid rook, die onder meer over de A12 trok. Rond 22.30 uur zijn er aanzienlijk minder rookwolken, maar door de sloopwerkzaamheden en het blussen kunnen ze weer terugkomen. Het advies blijft om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Twee mensen moesten van het dak gered worden. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

In Zoetermeer heeft de brandweer monsters genomen van branddeeltjes die op straat waren beland. Deze zijn onderzocht en bleken niet gevaarlijk voor de gezondheid, aldus de veiligheidsregio.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats