Clicky


Feyenoord wint van AS Roma in De Kuip

Feyenoord wint van AS Roma in De Kuip
13-04-2023 20:50 | Sport | auteur ANP

ROTTERDAM - Mats Wieffer heeft Feyenoord met een vlammend schot aan een redelijke uitgaanspositie voor een plaats in de halve finale van de Europa League geholpen. De middenvelder, vorig jaar nog actief voor Excelsior, tekende voor de enige treffer in het thuisduel met AS Roma (1-0).

Beide ploegen treffen elkaar komende donderdag in Stadio Olimpico voor een allesbeslissende return. Het is maar de vraag of AS Roma dan kan beschikken over Lorenzo Pellegrini, Paulo Dybala en Tammy Abraham. Het drietal viel geblesseerd uit in De Kuip, waar de toeschouwers zich keurig gedroegen een vervelende incidenten uitbleven.

Voor ploegen van trainer José Mourinho is de schoonheidsprijs een trofee die er zelden toe doet. Dat zag je vorig jaar al in de eindstrijd van de Conference League, waarin de Italianen Feyenoord de baas bleven (1-0). Zoals verwacht liet AS Roma de bal aan de thuisploeg. De nummer 3 van de Serie A vertrouwde op een defensie die doorgaans weinig kansen toestaat. Feyenoord combineerde en zocht naar een gaatje. Voor rust leverde dat twee mogelijkheden op.

Sebastian Szymanski schoot rakelings naast, na een splijtende pass van Orkun Kökcü. De Pool zag kennelijk niet dat Oussama Idrissi in een betere positie stond. Ook Lutsharel Geertruida mocht een keer uithalen. De rechtsback schoot hard over. AS Roma kwam niet vaak in de buurt van Justin Bijlow, de doelman die na twee maanden hersteld is van een polsblessure en weer de voorkeur kreeg boven Timon Wellenreuther. Toch kregen de bezoekers voor rust de beste kans op de openingstreffer.

Pellegrini wachtte eerst heel lang met het nemen van een hoekschop, tot woede van de fans van Feyenoord achter één van beide doelen. Hij mocht vervolgens een strafschop nemen omdat Wieffer hands maakte. Pellegrini schoot vanaf elf meter hard op de paal. Wieffer kreeg geen tweede gele kaart voor zijn handsbal. Hij ging eerder wel op de bon voor een harde overtreding op Dybala. De spits uit Argentinië moest zich even na die overtreding geblesseerd laten vervangen.

Georginio Wijnaldum, geboren in Rotterdam, verscheen niet aan de aftrap voor AS Roma. De middenvelder die op 16-jarige leeftijd debuteerde voor Feyenoord mocht na rust wel invallen. Niet Wijnaldum maar Wieffer eiste een hoofdrol op. De middenvelder trof doel met een mooi schot vanaf zo'n twintig meter. Even na die fraaie treffer ontsnapte Feyenoord aan de gelijkmaker. Roger Ibañez kopte op de lat en Idrissi kon nog maar net op de doellijn redding brengen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE