Clicky


Boom Transport viert 100-jarig jubileum

Boom Transport viert 100-jarig jubileum
13-04-2023 15:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENRAY - Boom Transport bestaat honderd jaar en vierde dit groots afgelopen Paasweekend. "Op zaterdagavond hadden we een groot feest met onze medewerkers, klanten, leveranciers, vrienden en familie", vertelt Marly Boom. "Vervolgens de dag erna op Paaszondag stonden de deuren open voor iedereen die meer wilde leren over de rijke historie van ons bedrijf", vult Peter Boom aan.

Alles was tot in de puntjes verzorgd en het prachtige weer zorgde ervoor dat het Venrayse transportbedrijf druk bezocht werd. De bezoekers lieten zich verrassen door een ijstovenaar, reden een rondje in de trucksimulator en werden bijgeschoold door Veilig Verkeer Nederland over hoe kinderen en vrachtwagens samen veilig kunnen deelnemen aan het verkeer.

Boy Boom: “We zijn een echt Venrays familiebedrijf wat door mijn overgrootopa Jean Boom in 1922 is opgericht."

Wat ooit begon met paard en wagen is uitgegroeid naar een internationaal opererende logistieke dienstverlening. Naast koel- en vries transport van en naar Groot-Brittannië kan men er terecht voor de afhandeling van alle douane formaliteiten (Boom Customs) welke na Brexit noodzakelijk geworden zijn.

“Het feit dat we deze mijlpaal mochten vieren in het bijzijn van de voltallige tweede generatie, mijn opa Jac en zijn broers Wiek en Toon is voor ons dé kers op de taart", besluit Boy.

Boom Transport is een echt Venrays familiebedrijf opgericht in 1922 door Jean (Sjang) Boom (1901-1978). De transportactiviteiten vonden in het begin plaats met paard en wagen voornamelijk gericht op het vervoer van materialen voor weg en woningbouw.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog zette Boom haar werkmaterieel in om gewonde soldaten te vervoeren en na de bevrijding werd met man en macht gewerkt aan de wederopbouw van Venray.

Begin jaren '50 legde Boom zich toe op grondverzet en beschikte ze over een eigen zand en grindgroeve in Geijsteren.

In 1965 nam de tweede generatie de leiding in het bedrijf over. Drie broers Jac (1934), Wiek (1943) en Toon (1945).

Begin zeventiger jaren kochten zij hun eerste koelvrachtwagen en in 1980 oriënteren ze zich op de Britse markt.

In 1998 namen de kinderen van Jac, Peter (1961) en Marly (1962) het stokje over en waren daarmee de derde generatie in het familiebedrijf.

In 2015 trad Boy (1985) als vierde generatie Boom toe tot de directie.