Clicky


Van Haga stelt Kamervragen over de verkeershinder door afsluiting Heinenoordtunnel

Van Haga stelt Kamervragen over de verkeershinder door afsluiting Heinenoordtunnel
13-04-2023 10:46 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DEN HAAG - Toen op maandag 27 februari de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel in het weekend waren uitgelopen en iedereen via de N217 moest rijden om de Hoeksche Waard te bereiken, ontstonden er enorme files van bijna een half uur. Het alternatief was via het veer Nieuw-Beijerland-Hekelingen, maar daar liep de wachttijd zelfs op tot meer dan een half uur.

"Omdat de Heinenoordtunnel in de meivakantie en in augustus ook volledig gesloten zal zijn, trekken Dordtse ondernemers een gele kaart voor het lakse politieke optreden", zegt Wybren van Haga, Kamerlid voor BVNL.

"Het verkeer richting de Hoeksche Waard zal namelijk opnieuw via de N217 plaatsvinden, wat ervoor zorgt dat er opnieuw enorme files ontstaan op deze weg. Hierdoor komt de bereikbaarheid van de Dordrecht in het gedrang volgens de lokale ondernemers, die zelf ook met voorstellen zijn gekomen om de overlast te beperken."

Belang van Nederland (BVNL) snapt de noodkreet van de Dordtse ondernemers en stelt daarom schriftelijke vragen aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

“Het kan en mag niet zo zijn dat in de drukste periodes, de meivakantie en augustus, er enorme files aankomen op de N217 en we niet ingrijpen. Het onderhoud staat onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat, die in haar taak om de overlast voor bedrijven te beperken tekortschiet. Hier moet wat aan gedaan worden”, aldus Kamerlid Van Haga die vindt dat er te weinig gedaan wordt om de overlast te beperken.

De renovatie van de Heinenoordtunnel, die tot de meivakantie in het weekend afwisselend in één richting is gesloten, staat gepland tot en met het jaar 2024. Van Haga: “De reden om in de drukste periodes beide richtingen te sluiten, is wat BVNL betreft onverstandig.”