Clicky


 


Vijf nieuwe Actros 1840LS trekkers voor Boon Food Group

Vijf nieuwe Actros 1840LS trekkers voor Boon Food Group
12-04-2023 14:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DORDRECHT - Wensink Truck Groep leverde op woensdag 5 april vijf gloednieuwe Actros 1840LS trekkers af bij Boon Food Group in Dordrecht. De trucks worden ingezet voor vervoer van goederen vanuit het eigen distributiecentrum naar supermarkten, voornamelijk in het westen en zuidwesten van het land.

"De aanschaf van de trucks past bij de professionaliseringslagen die we doorvoeren, bij onze sterke groei en onze flinke groeiambitie", zegt algemeen directeur Arij Boon. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat ons wagenpark up-to-date is, zodat het voldoet aan de laatste veiligheids- en duurzaamheidseisen." 

Het bedrijf koos onder meer voor Mercedes-Benz vanwege de uitstraling en de betrouwbaarheid van het merk. "En natuurlijk is de total cost of ownership van belang", zegt Boon.

Duurzame koeltrailer

In aansluiting op de duurzame ambities van het bedrijf, koos Boon voor een koeloplegger zonder dieselmotor. "De energie van deze vol elektrische koeloplegger wordt opgewekt door een speciaal gemonteerde energie as", legt Jan Willem Gosseling van Fleetcraft uit. Fleetcraft is sinds twee jaar verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer van Boon Food Group. "Er is dus geen CO2-uitstoot en de combinatie is stiller, waardoor je geluidsoverlast voor omwonenden voorkomt tijdens het lossen."

Veilig en zuinig

De Actrossen zijn voor een optimale aerodynamica voorzien van zijskirts, zijfenders en een dakspoiler en zijn uitgerust met de laatste veiligheidsmaatregelen. Zo hebben de trucks een nieuw type koplampen met LED-dagrijverlichting, navigatie met verkeersbordenherkenning en de anticiperende Mercedes-Benz snelheidsregelaar PPC: Predictive Powertrain Control. Voor een nog beter zicht zijn de wagens uitgerust met het nieuwste type camerasysteem MirrorCam.

Aan comfort voor de chauffeurs is ook gedacht: zo hebben alle exemplaren een extra lage instap en een vaste slaapcabine.

Wat ooit begon als een snoepwinkeltje in Kinderdijk groeide in ruim 130 jaar tijd uit tot Boon Food Group: een full service groothandel en detailhandelsdivisie. Boon Food Group is gevestigd in Dordrecht en omvat onder meer Boon’s Markt, MCD supermarkten, Boon’s Pitstop, BFG trade, Buurtsuper, Vakantiesuper, NL Food en Zorgboodschap. Vanuit het hoofdkantoor en distributiecentrum in Dordrecht levert het bedrijf dagelijks levensmiddelen en verse producten aan eigen supermarkten en supermarkten van derden.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Wolter Koops
  • J.Roeland
    SCHAVEMAKER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions