Clicky


Curator doet aangifte van faillissementsfraude door Dikken Logistics BV

Curator doet aangifte van faillissementsfraude door Dikken Logistics BV

NIEUWLEUSEN - De curator van het sinds 2018 failliette Dikken Logistics BV uit Nieuwleusen heeft aangifte gedaan van faillissementsfraude. Dat is te lezen in het meest recente faillissmentsverslag van de curator.

De curator had al langer het vermoeden van faillissementsfraude en heeft nu in overleg met de rechter-commisaris de faillissementsfraude gemeld bij de bevoegde instantie. Dat heeft geleid tot een verzoek aan de curator om daadwerkelijk aangeifte te doen. "Dat is inmiddels gedaan", aldus de curator in het faillissemenstverslag.

Dikken Logistics BV werd op 7 mei 2020 failliet verklaard. Aan het faillissement ging een reeks van ellende vooraf bij het bedrijf. Zo kregen de chauffeurs in 2018 enkele dagen vantevoren middels een briefje te horen dat het bedrijf ging stoppen. De reden voor het stoppen lag volgens de eigenaar in de privésfeer en hij wilde daar verder toendertijd liever geen details over kwijt.

Enkele dagen later werd er door een deurwaarder beslag gelegd op de vrachtwagens en onroerend goed van Dikken. 

"Er is sprake van onder meer sociaal economische criminaliteit, overtredingen met betrekking tot het werknemersrecht en sociale zekerheid en het niet afdragen van premies. Het is gewoon een arbeidsmarktcrimineel", meldde Edwin Atema toen.

In juli 2019 loopt het helemaal uit de hand op het terrein van Dikken Logistics wanneer een deurwaarder zwaar wordt mishandeld door de eigenaar en zijn echtgenote wanneer deze civiele stukken wil overhandigen. Het echtpaar wordt beiden aangehouden voor mishandeling.

In november 2019 worden de twee veroordeeld tot vier jaar celstraf vanwege een poging tot doodslag van de deurwaarder. De deurwaarder werd met een stalen pijp geslagen en raakte zwaargewond. Ook hun voormalig advocaat werd met de dood bedreigd, bleek tijdens de rechtszaak.

Het Openbaar Ministerie zal, nu er aangifte is gedaan van faillissementsfraude, een rechtszaak starten tegen de eigenaar van Dikken Logistics BV. Wanneer iemand schuldig wordt bevonden aan het plegen van faillissementsfraude kan men een straf verwachten. In dit geval kan een gevangenisstraf, werkstraf, geldboete of een combinatie hiervan worden opgelegd.